Prijateljica princeze Dajane otkrila ŠOKANTNE DETALJE: Bašir ju je “otrovao”, prisluškivali su je

U međuvremenu je utvrđeno da je i sama mreža BBC učestvovala u zataškavanju propusta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Credit line: parkerphotography / Alamy / Alamy / Profimedia

Princeza Dajana bi i danas bila živa da je nisu “prevarili” da razgovara sa Martinom Baširom, tvrdi jedna njena prijateljica, a prenosi San.

Simon Simons kaže da je intervju dat za BBC Panoramu iz 1995. godine, u kojem je Dajana rekla da je “nas troje u braku”, doveo do Dajaninog razvoda od princa Čarlsa pre njene tragične automobilske nesreće.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Simons je rekla da je Bašir “otrovao” princezu lažima – insistirajući na tome da su joj telefoni prisluškivani i da osoblje palate prodaje priče – kako bi pridobio njeno poverenje.

U toku je istraga protiv, sada već bivšeg novinara BBC-ja, Bašira i toga kako je prikupio materijal na osnovu kojeg je pravio intervju sa pokojnom princezom Dajanom.

U međuvremenu je utvrđeno da je i sama mreža BBC učestvovala u zataškavanju propusta u vezi sa ovim intervjuom.

Šestomesečna istraga otkrila je da BBC “nije nadzirao” Bašira iako je znao da je tri puta lagao. Takođe je potvrđeno da je novinar naručio lažne bankarske izvode i da se ponašao tako da bi obmanuo Dajanu kako bi dobio intervju.

Duhovna isceliteljka Simons (61) dala je iskaz istrazi koja je takođe proučavala da li je novinar koristio falsifikovane bankovne izvode da bi uverio Dajaninog brata erla Čarlsa Spensera da je nagovori da pristane na TV intervju.

– Dajana je bila primorana da učestvuje u programu, ali ne samo zbog falsifikovanih bankarskih dokumenata. Bila sam tamo prvi put kada je Martin Bašir bio u Kensingtonskoj palate – rekla je Simons.

Na stolu pred Dajanom bilo mnogo papira sa informacijama o dobrotvornim organizacijama, jer su je naveli da veruje da će Martin Bašir da radi intervju sa njom o njima, tvrdi ona.

– Došla je sva uzbuđena i rekla: “Simon, praviće program o mojim dobrotvornim akcijama, zar to nije divno”. Ja sam mislila da je to sjajno – priča Simons.

Međutim, ispostavilo se da Bašir nije hteo da pričaju o tome, već o njenom propalom braku.

– Svi znamo šta se desilo. Lagao ju je. Rekao je da je njena kuća ozvučena i da su joj telefoni prisluškivani… Uništio ju je psihički i učinio paranoičnom – govorio joj je da kraljevska porodica želi da je se otarasi i učinio da ne veruje svom osoblju i prijateljima koji su joj bili verni – ispričala je ona.

Kako je rekla, Bašir je dobio nadimak “patuljak trovač”.

– Intrevju je doveo do toga da se razvede i izgubi svoje titule. Nema trunke sumnje u meni da bi Dajana danas bila živa da nije pričala sa Baširom. Nadam se da će ga najstrože kazniti. Pravda mora da se sprovede – smatra Simons.

Ona tvrdi da je princeza bila toliko zaluđena onim što joj je Bašir rekao i da su je njegove primedbe u vezi sa prisluškivanim telefonima navele da kontaktira britanski Telekom.

Simons takođe kaže da su ona i Dajana bile “na rukama i kolenima” dok su tražile nepostojeće mikrofone u utičnicama. Dalje tvrdi da je Dajana otpustila svog vozača zbog lažnih tvrdnji da je informacije davao novinarima.

Tadašnja supruga princa Endrjua Sara Ferguson i komičarka Rubi Vaks takođe su nagovorile Dajanu da uradi intervju, tvrdi Simons.

U četvrtak uveče princ Vilijam optužio je BBC da je izneverio njegovu majku princezu Dajanu i zatrovao njenu vezu sa princom Čarlsom, nakon što je istraga otkrila da je novinar britanskog javnog servisa 1995. godine dobio intervju sa princezom na prevaru.

Podsetimo, princeza Dajana je poginula 1997. godine u tunelu u Parizu, kad je, prema zvaničnim izveštajima, njen vozač izgubio kontrolu nad vozilom. Prema pisanju medija, on je pokušavao da pobegne od paparaca koji su ih pratili.

Princ Hari šokirao svet: Otkrio zašto se godinama DROGIRAO, Megan je htela da se UBIJE



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar