“Bilo je to GORE od zločina”: Ovako se Zeman pred Vučićem IZVINIO za bombardovanje i tražio OPROŠTAJ

Vučić se zahvalio na rečima koje je češki predsednik uputio Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/TVPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Češkoj. On se danas sastao sa češkim predsednikom Milošom Zemanom, nakon čega su obratili javnosti.

Ovom prilikom, Zeman se izvinio Srbiji zbog NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, u kojem je učestvovala i Češka.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Razgovarali smo o tradicionalnom prijateljstvu. Hteo bih da se izvinim za bombardovanje tadašnje Jugoslavije, bilo je to gore od zločina, bila je to greška. Ja bih voleo da kao čovek zamolim srpski narod da nam oprosti. Sve vreme me je to mučilo, da u vreme kada se odlučivalo o bombardovanju Jugoslavije, Češka Republika je bila nekoliko nedelja u Severnoatlantskoj alijansi. Bili smo poslednji koji su dali saglasnost i očajno smo tražili barem jednu zemlju da se sa nama poveže i da i ona bude protiv, ali ostali smo sami. Ipak je to bio nedostatak hrabrosti – poručio je Zeman.

Vučić se zahvalio na rečima koje je češki predsednik uputio Srbiji.

– Hoću da mu se zahvalim za divne reči koje je posvetio Srbiji, mogu da kažem da će srpski narod da doživljava češki kao bratski narod. Večno ćemo biti zahvalni, ovo što je danas izgovorio oko bombardovanja Srbije niko nikad nije izgovorio – istakao je Vučić i dodao:

– Hvala na svemu, poštovani predsedniče, nećemo zaboraviti Vaše gostoprimstvo i današnje reči – zaključio je predsednik Srbije.

Ranije danas, Zeman je odlikovao predsednika Vučića “Ordenom belog lava”.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar