Deka (90) posetio suprugu koja boluje od Alchajmera: Na pitanje da li ga voli, odgovor će vas RASPLAKATI

Neverovatna ljubavna priča

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Cordoba Buenos Noticias

Devedesotogodišnji Argentinac Havijer svakog jutra posećuje svoju suprugu Karmen koja živi u staračkom dobu u argentinskom gradu Kordoba.

Ona boluje od Alchajmerove bolesti koja joj je dijagnostikovana pre 14 godina, a imajući u vidu ograničenja u vezi sa kovid pandemijom, posete su zabranjene ili ograničene.

To međutim nije omelo Havijera da svakog dana posećuje svoju voljenu, a to čini tako što razgovaraju kroz okno prozora na prizmelju ove ustanove.

– Dolazim svakog jutra da vidim svoju ženu da me prepozna, da me ne zaboravi. Tu izvodim šou, namigujem joj, pravim razne gluposti, smejem se i zajedno se molimo za njeno ozdravljenje iako znamo da se to neće dogoditi. Zatim ona zaboravi sve te detalje, ali mene se ipak seća – naveo je šarmantni deka, govorivši o poseti svojoj supruzi, prenosi Korbida Buenos Noticias.

Upozorila majku da joj ne smeta tokom sastanka na Zoomu, a onda se desila urnebesna scena (VIDEO)

– Volim da razgovaram sa njom, vraća mi uspomene kad smo bili mladi i razgovarali sa prozora. Sa druge strane, ovo me rastužuje jer imam osećaj kao da je u zatvoru – dodao je on.

Upoznai su se pre 66 godina i od tada njihova ljubav ne prestaje, a kako kaže Havijer, nema dana da ne pomisli na suprugu i ne poseti je.

– Mnogo se volimo. Ona sada zbog Alchajmerove bolesti instinktivno odmahuje galvom. Kada je pitam: “Da li me voliš”, ona odgovori odrično. Kada joj kažem: “Da li to činiš da bi me naljutila”, ona počne da se smeje – opisuje 90-godišnjak, koji obećava da će i ubuduće dolaziti svakodnevno i pokazivaće joj slike, ioako se ona slabo seća svega.

Održano takmičenje u kopanju GROBOVA: Učesnici su pre početka morali da ispoštuju bizarno pravilo (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar