Kakva vest na Marakani: Legenda se vratila u Zvezdu!

Radiće sa napadačima crveno-belih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Nekadašnji golgeter crveno-belih Goran Drulić radiće individualno u narednih sedam dana sa napadačima Omladinske škole Crvene zvezde. Proslavljeni as će bogato znanje i iskustvo koje ima preneti i na mladiće iz Zvezdine fudbalske akademije.

Drulić je održao predavanje trenerima i omladincima iz škole i istakao posebno zadovoljstvo što je ponovo u svom klubu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

-Kad god dođem u Srbiju, ja se trudim da svratim u Crvenu zvezdu. Sećam se perioda kada sam ovde došao kao omladinac i kada sam postigao 53 pogotka. Imao sam veliku čast i privilegiju da igram sa sjajnim igračima. Mnogo momaka koji su kasnije napravili izuzetno dobre karijere. Drago mi je i zadovoljstvo mi je uvek kada dođem ovde. Ovo je moja druga kuća. Iskoristio sam priliku da svoje iskustvo podelim sa trenerima i mlađim naraštajima. Ja sam u Zvezdu došao kao klinac, a otišao kao zreo čovek. I malo mi je čudno što sam ponovo obukao trenerku sa ovim grbom – rekao je Drulić.

Bivši fudbaler Zvezde se već više od decenije bavi trenerskim poslom, a sa napadačima iz omladinske selekcije crveno-belih radiće individualno i narednih nekoliko dana.

– Ovo je deseta godina kako radim kao trener u Španiji sa A licencom. Volim da radim na detaljima. Uživam kada sam na terenu. Ne posmatram to samo kroz rad sa napadačima nego opširnije od toga. Pošto ću sada raditi samo sa napadačima, poziciji koju sam ja igrao. Pokušaću nešto da im prenesem i nadam se da će naučiti nešto od mene, kao što sam i ja učio od svojih trenera. Moraju da znaju da talenat ne znači puno. I pored toga igrači moraju puno da rade i da slušaju svoje trenere. Za mene lično je bitan karakter kakav imaju i da li žele da napreduju. Koliko god talenta ima on se jedino radom može nadograditi. Na pametan način, korak po korak se može stići do najvišeg nivoa i zahteva – zaključio je Drulić.

Foto: FK Crvena zvezda

Goran Drulić je u dresu Crvene zvezde nastupao na 67 prvenstvenih utakmica i postigao 27 golova, a “delijama” su ostali u sećanju čuveni pogoci protiv Meca, Lestera i Selte. Sada će to znanje biti u prilici da prenese Babiću, Lazetiću, Kneževiću, Bačaninu…

Strašni detalji smrti bivšeg trenera Zvezde: U ponedeljak bio na Upravnom odboru, u četvrtak umro!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar