10 spavaćih soba, 6 kupatila: Karić kupio Slobinu vilu u Tolstojevoj, Marija im poslala PORUKU (FOTO)

Peković je pomenuti plac u Tolstojevoj 33 kupio 2015. od naslednika Slobodana Miloševića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Zoran Karić, jedan od četvorice braće Karić, kupio je od bivšeg košarkaša Nikole Pekovića (35) vilu u Tolstojevoj 33 za 3,3 miliona evra, saznaje ekskluzivno Objektiv.

Ona je poznata po tome što je pripadala bivšem srpskom i jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću. Prema saznanjima našeg lista, u kući će živeti Zoranova ćerka Ana Karić-Lješkar (41) sa porodicom, koja se vratila iz inostranstva.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Peković i Karić će uskoro da finalizuju transakciju. Zoranova ćerka Ana je pre kupovine, po savetu rođaka, zvala Mariju Milošević da je pita da li ima nekih problema oko kuće. Marija joj je rekla: „Nek vam je sa srećom. Slobodno, kupite!” – kaže dobro upućeni sagovornik Objektiva.

Foto: EPA PHOTO EPA/SLOBODAN PIKULA, ATA images

Plac u Tolstojevoj 33 ima 2.080 kvadrata, od čega kuća ima 354 m², a plac 1.725 kvadratnih metara. Prema uvidu u registar cena nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda, cena nekretnine je 17. februara bila 3,3 miliona evra. Međutim, prema izvorima bliskim porodici Karić, postignuta cena je manja od dva miliona evra!

MIRA TRAŽILA PET MILIONA

– Tu kuću je Slobina supruga Mira Marković najpre nudila Karićima da je kupe, ali oni tada nisu hteli. Sada se iz inostranstva vratila Zoranova ćerka Ana i živeće u vili sa porodicom. Mira je pre više godina tražila pet miliona evra, govoreći prijateljima: „Znate li vi čija je to kuća”. Međutim, jedan prijatelj joj je rekao da to nema veze, da su cene manje i kada bi dobila 2,5 miliona, da bi to bilo carski – otkriva za naš list prijatelj porodice Milošević.

Foto: EPA

Peković je pomenuti plac u Tolstojevoj 33 kupio 2015. od naslednika Slobodana Miloševića. On se tada dogovorio sa Mirom Marković i njenim sinom Markom o kupovini vile koja ima 900 kvadrata, od kojih deo nije legalizovan. Čuvena vila u Tolstojevoj 33 na Dedinju, gde je Milošević boravio dok je bio predsednik države, ima deset spavaćih soba, šest kupatila, dve recepcije i dve sobe za prijem. Prodavala se skoro 17 godina.

Foto: EPA/S PIKULA

POČELI RADOVI

Zdanje u Tolstojevoj 33, u kom su se od samog početka smenjivali poznati stanari, poslednjih godina zvrji prazno. Ekipa Objektiva obišla je poznatu lokaciju, koja je i dalje, ali samo delimično, ograđena zelenom metalnom ogradom, sada već ozbiljno nagriženom rđom. U onim delovima gde ona nedostaje, postavljeni su metalni građevinski paneli. Oko kuće se nešto radi, ali šta tačno, s ulice se nije moglo videti. Povrh toga, ne radi se ni punom parom, jer u trenutku kada je ekipa Objektiva bila na terenu, na lokaciji nije bilo nikog. U samom dvorištu naslagan je građevinski materijal, koji čeka na radnike koji će nastaviti s poslom. O zid nekad velelepne vile radnici su ostavili oslonjena krila baštenskih vrata, koja su verovatno menjana novim, a i ostala stolarija takođe je novijeg izgleda.

Piše: Ekipa Objektiva

OSTALE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U IZDANJU OBJEKTIVA ZA 11. MAJ

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar