Uštedećete vreme, ali i NOVAC: 6 jednostavnih trikova za savršen, a PRIRODAN izgled

Biće vam potrebno minimalno vremena i truda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Tetra Images / Tetra Images / Profimedia

Korišćenjem samo nekoliko proizvoda možete doći do savršenog, a prirodnog izgleda.

Na taj način uštedećete vreme, ali i novac.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

To je odlična opcija za žene koje nemaju puno vremena za šminkanje, a koje žele svaki dan da izgledaju lepo. Dobra stvar je što vam nisu potrebne nikakve posebne tehnike kako biste se našminkali, a izgledaćete kao da ste upravo izašle iz salona.

Ovi trikovi će vam omogućiti da svaki dan izgledate prirodno i sveže, a da ne ulažete previše vremena i truda.

Izaberite puder koji je sličan tonu vaše kože

Ponekad se dešava da izaberemo pogrešan puder, ali sada više nećete grešiti jer ćete znati da se puderi uklapaju sa bojom naše kože, kako ne bi bilo prevelika razlika između našeg lica i pudera.

Foto: Freepik/valuavitaly

Takođe, nanošenje pogrešnog pudera može dovesti do toga da vrat ima drugačiju nijansu od boje lica. Savet je da koristite puder koji će ujednačiti ton kože.

Nemojte koristiti korektor za pokrivanje vidljivih promena

Korektori uglavnom imaju laganu strukturu i ako ih koristite da sakrijete vidljive promene na koži kao što su podočnjaci, time ćete dobiti suprotan efekat. Takvi korektori zapravo ističu ono što vi želite da prikrijete. Birajte korektore koji su posebno namenjeni za prikrivanje bubuljica, akni i ostalih promena, a za podočnjake iskoristite neku hidrantnu kremu ili korektor koji je posebno namenjen za to područje.

Sređujte obrve u kozmetičkom salonu

Da biste imali dobro definisne obrve prema obliku vašeg lica, najbolje je da to prepustite kozmetičaru. Izaberite  kozmetičara za kojeg znate da dobro radi svoj posao, kako biste bili sigurni da će vaše obrve izgledati lepo.

Foto: Freepik/gpointstudio

Nakon toga, redovno održavajte svoje obrve tako što ćete na svakih nekoliko dana uklanjati porasle dlačice. Ako imate retke obrve, koristite olovku za obrve koja će biti u sličnoj nijansi kao vaša boja kose.

Kažiprstom uvijte trepavice

Ako ste početnik u šminkanju, ovaj savet će vam posebno biti od koristi. Nanesite jedan sloj maskare na trepavice i sačekajte da se osuši, zatim ih kažiprstom nežno podignite prema gore. Držite ih u tom položaju nekoliko minuta, a zatim ih pustite. Vaše trepavice će biti uvijene i dobiće na volumenu kao kad biste koristili uvijač za trepavice.

Prstima razmažite olovku za oči

Stručnjaci za šminkanje kažu da su prsti jedan od najboljih alata kojim raspolažemo.

Foto: Freepik/wirestock

Ako želite da istaknete oči, isprobajte ovaj trik. Nanesite olovku za oči na gornjoj i donjoj liniji kapaka, a zatim ih polako razmažite prstom.

Koristite neutralne i blage nijanse karmina

Ako želite da izgledate prirodno, izbegavajte jake nijanse karmina kao što je crvena. Za takve nijanse ćete uvek morati sa sobom da nosite ogledalo kako biste bili sigurni da karmin stoji na mestu. Bolje birajte nežne tonove, a dobra zamena karminima su svetlucavi sjajevi za prirodan i jednostavan izgled.



Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar