Ko se vakciniše do kraja meseca dobija još 3.000 dinara, a razmatra se i ko NEĆE IMATI plaćeno bolovanje

Svi sa više od 16 godina, koji će se vakcinisati jednom ili sa dve doze do 31. maja, dobiće dodatne 3.000 dinara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, Freepick/jcomp

Predsednik Vučić je gostujući danas na TV Pinku u emisiji  “Novo jutro” istakao je da će svi vakcinisani građani i oni koji se vakcinišu do 31. maja dobiti još jednu finansijsku pomoć od države u vrednosti od 3000 dinara.

– Konsultovao sam se sa premijerkom, i ne možemo mi nasilno da donosimo odluke povodom vakcinacije. Razmišljali smo kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost. Doneli smo odluku da damo dodatnu finansijsku pomoć ljudima koji su se vakcinisali- dodao je Vučić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako ističe, svi sa više od 16 godina, koji će se vakcinisati jednom ili sa dve doze do 31. maja, dobiće dodatne 3.000 dinara.

– Želimo da dođemo do kolektivnog imuniteta kako bismo se posvetili radu – ističe on i dodaje da vidi da su se televizije pretvorile u turističke agencije – rekao je predsednik i dodao:

Predsednik Vučić najavio moguće PROMENE u SNS: Sednica Predsedništva počinje u 17 sati

– Biće i drugih stvari koje će Vlada da razmatra, to za sada ne mogu da potvrdim, ali ako ste se zarazili, dakle primili ste dve vakcine, ali ste se zarazili ne svojom krivicom već krivicom onih koji nisu primili vakcinu, a ako ste u državnom organu, ako ste u javnom preduzeću, ako ste u vojsci i policiji, onda imate pravo da idete na plaćeno bolovanje jer ste se zarazili koronom. Ali ako niste preduzeli mere da se zaštitite, a država vam je omogućila vakcinu, izlečiće vas država ako je u mogućnosti, ali nećete imati plaćeno bolovanje, od korone. Ja mislim da je to i više nego fer – rekao je Vučić.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Treba svi da dobiju 3000din koji su se vakcinisali. Ako podstiče i nagrađuje Srbija nekog,onda treba svakoga. Ovako je malo bez veze!!!

    Odgovori
  2. Moj sin ima Burkkit limfom, kancer C83.7 i ne može da primi vakcinu. Znači nije dosta što ima kancer, već neće imati ni plaćeno bolovanje?

    Odgovori

Ostavite komentar