Vučiću UGROŽEN ŽIVOT: Opasan klan spreman na likvidaciju šefa države!

Predsednik Vučić je nosilac državne politike koja je omogućila obračun sa kriminalom i naravno da je on uvek meta, poručuje ministar Vulin

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Dokumentovano je više od 1.800 razgovora u kojima se pojavljuju predsednik ili članovi njegove porodice, 26 lica je stavljeno na mere, ali oni nisu bili mete.

Prave mete su bili Vučić i članovi njegove porodice. Razgovori su prekucavani i dostavljani osobama koje nisu imale pravo da se upoznaju sa sadržinom bilo kog razgovora, a posebno ne razgovora porodice šefa države.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nijedno od 26 lica koja su bila na merama nije ni uhapšeno ni osuđeno. Sve je dokazano i razjašnjeno, ostaje da Tužilaštvo za organizovani kriminal kvalifikuje delo i mi smo u procesnom smislu spremni za dalje postupanje.

Ovo ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin u intervjuu otkriva u vezi sa sumnjama na nelegalno prisluškivanje šefa države, njegovog oca, brata i sina, koje je, po mnogima, bio pokušaj državnog udara.

Bilo je indicija i o umešanosti pojedinih visokih državnih funkcionera, čak i ministara iz redova SNS. Da li je i tu istraga došla do nekih konkretnih informacija?

– Što se MUP tiče, nema nikakve sumnje da su zloupotrebe dolazile od visokih funkcionera u MUP. Nisu valjda saobraćajci tražili da im se dostavljaju transkripti razgovora predsednika. Sve je dokazano i mi se nadamo da je to dovoljno za sudski postupak. Verujem da će i presuda biti takva da se ovo više nikada ne ponovi.

Dokle se stiglo sa “češljanjem” saradnika kriminalne ekipe Belivuka i Miljkovića unutar MUP?

– Ništa ne prepuštamo slučaju i svaka informacija se proverava. Ima nekih koji su u zatvoru, nekih koje proveravamo, istražujemo…

Istraga oko zločina ovog klana svakodnevno šokira javnost – monstruozna ubistva, silno naoružanje sve ukazuje, kao što ste i sami više puta isticali, da je ova grupa bila spremna i za obračun sa državom, a da je “na meti” bio i sam Vučić. Da li je ta opasnost sada otklonjena?

– Dokle god su vođe “kavačkog klana” na slobodi, mislim na Radoja Zvicera i njegove saradnike, bezbednost svakog pripadnika MUP koji radi ili je radio na slučaju Belivuk – Miljković je ugrožena. Predsednik Vučić je nosilac državne politike koja je omogućila obračun sa kriminalom i naravno da je on uvek meta. Njegova likvidacija bi Srbiju gurnula u haos i sukobe, a to je stanje u kome kriminalci zavladaju.

Šta je pokazalo veštačenje Belivukovog arsenala?

– Količina i raznovrsnost oružja nađenog u tajnoj sobi u Ritopeku, govori da se banda spremala za likvidacije lica koja su štićena. Imati avionski “broving” i tako veliku količinu municije kalibra 12,7 mm znači spremati se za probijanje lako oklopljenog vozila. Ako pretpostavimo da se nisu naoružavali da bi bušili “lazara” ili “miloša” (oklopna vozila koja koriste vojska i specijalne jedinice MUP) onda ostaju lica koja koriste blindirana vozila, a to su oni koji vode sistem bezbednosti i našu zemlju. Niko ne nabavlja “broving” da bi se obračunao sa protivnikom sa tribina. O ostalim detaljima, načinom nabavke oružja, kao i rezultatima veštačenja, javnost će biti obaveštena.

Foto: ATA images

Belivukova i Miljkovićeva grupa u trenutku hapšenja bila je osumnjičena za tri ubistva. U međuvremenu imali smo najave da se za još najmanje dve likvidacije prikupljaju dokazi…

– Imamo dokaze za sve o čemu smo govorili, a istraga se odlično razvija. Tužilac Mladen Nenadić je veoma zadovoljan i količinom i kvalitetom dokaza, a kada to kaže tako ozbiljan profesionalac, onda možete biti sigurni u uspeh. I želim da naglasim da smo uspešni u razbijanju klana zato što MUP, BIA i TOK odlično i iskreno sarađuju. Bratislav Gašić, šef BIA, i tužilac za organizovani kriminal Nenadić su dokazali i da umeju i da smeju. Država jedinstveno nastupa i zato smo uspešni. A kada državu vodi Vučić i daje tako snažnu podršku borbi protiv kriminala, nije teško biti ni ministar policije.

Koliko su tačni podaci da Belivuk i Miljković stoje iza čak 40 ubistava?

– Kada se istraga završi, Srbija će biti zgađena i iznenađena i brojem i surovošću zločina tog klana.

Kakva je trenutna bezbednosna situacija, pogotovo na jugu centralne Srbije? Šta je najveća opasnost?

– U modernom svetu opasnost od terorizma je opšte prisutna. Ni Srbija nije zaštićena sama od sebe, ona je zaštićena radom svojih službi. Početak suđenja šiptarskim teroristima iz tzv. OVK je pokazao kakvi su zločinci vladali KiM i baš zato se brinem da bi mogli pokušati da ucene međunarodnu zajednicu napadima na Srbe. Naprave problem da bi pregovarali o njegovom rešavanju. Povratnici sa sirijskog ratišta su uvek pretnja, a isto tako i narko-klanovi koji su spremni na sve da bi sačuvali kontrolu puteva droge u Srbiji.

Da li biste se složili sa pojedinim tvrdnjama da je na delu svojevrsna kampanja dela Zapadnih centara moći da se ponovo oživi i očvrsne narativ da su Srbi zločinci, čak i genocidan narod, i da nikako ne mogu biti žrtve?

– A kada je taj narativ prestao da se ponavlja? Velika Britanija je 2015. pokušala da u Savetu bezbednosti UN izglasa rezoluciju po kojoj su Srbi prvi zvanično genocidan narod u istoriji. Posle dva svetska rata, Jasenovca, “Oluje”, Starog Grackog, NATO agresije, Srbi su trebali da se upišu u istoriju kao narod genocida. Ta laž nikada nije prestala da se ponavlja i neće prestati, sve dok Srbi čuvaju svoju slobodu i dok odbijaju da im drugi biraju prijatelje i neprijatelje.

Kako, s druge strane, gledate na optužbe o velikosrpskim apsiracijama koje, navodno, opet ima zvanični Beograd?

– Kada Srbi beže pred kamama i kada sklanjaju svoju decu u Srbiju ili gde god da ima Srba, onda se niko niti čudi niti traži objašnjenje. Kada Srbi hoće da se okupe, ujedine i spreče da ih iko ikada više protera i glavama njihove dece napuni jame, onda se kaže da je potreba Srba da žive u jednoj državi pretnja planetarnom miru. Nikome nije smetalo to što su se Nemci ujedinili i tako završili reviziju rezultata Drugog svetskog rata, ali smeta što Srbi žele da žive u jednoj državi.

Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Vas lično čak nazivaju i “Vučićevim realizatorom srpskog sveta”…

– Verujem da stvaranje srpskog sveta rešava nacionalno pitanje Srba, zaustavlja širenje “velike Albanije”, garantuje Srbima da se genocid nad njima nikada više neće ponoviti, a iznad svega osigurava se dugotrajan mir na Balkanu. Predsednik Vučić i ja smo saborci, ali nije retko da ne mislimo isto.

Iz EU i SAD sve otvorenije poručuju da nema članstva bez priznavanja Kosova. Da li je konačno došao trenutak da Srbija tome kaže “ne” i napusti politiku evropskih integracija?

– Nisam pristalica EU ali većina građana Srbije jeste i tako će biti sve dok EU još glasnije ne nastavi da nas ucenjuje i potcenjuje. Niko nije efikasniji u umanjenju popularnosti EU od EU poslanika, izvestilaca, komesara… Ja sam za koncept i vojne i političke neutralnosti i samostalne spoljne politike. Prijatelje da biramo, a neprijatelji će nas izabrati i sami. Po novoj metodologiji, u izveštaj o napretku ulaze i izjave zvaničnika koje se ne dopadaju onima koji odlučuju o otvaranju poglavlja. To se nekada zvalo verbalni delikt, a sada je merilo za otvaranje poglavlja. Često čujem da su izjave, pa i moje, koje ne hvale EU prepreka za članstvo ali još niko mi nije rekao za šta su prepreke izjave predsednika vlada članica EU koji kažu da nema proširenja EU i da ne žele nijednu zemlju sa Balkana u EU. Oni mogu da nas odbijaju, a mi ne smemo da kažemo ni da nećemo da ih molimo.

Jeste li među onima koji, poput Janeza Janše, rešenje balkanskog čvora vide u uspostavljanju novih, etničkih granica?

– Iskustvo dve Jugoslavije i građanskog rata u SFRJ nas je naučilo da živimo mnogo bolje kao komšije nego kada delimo isti pasoš. Često čujem da se kaže kako ćemo svi živeti u EU pa zato nema potrebe da se okupljamo u srpskoj državi. Zaboravlja se da smo mi tako već živeli, vekovima u Osmanskom carstvu, nekoliko decenija u Austro-ugarskoj, i četiri godine pod komandom Trećeg rajha. Nije rešenje da svi Srbi žive zajedno u tuđoj državi već da najveći deo Srba živi u svojoj zemlji. Narod koji je upoznao ponovljeni genocid u svakoj generaciji i uvek od istih počinilaca nema pravo da ostavi svojoj deci priliku da i ona dožive istrebljenje svojih sunarodnika u delovima nacije gde ih ne štiti država. Zahvaljujući Vučiću Srbi su postali jedinstven politički narod i proces ujedinjenja je počeo, a to se više neće moći zaustaviti.



Izvor: Novosti

Komentari (2)

  1. Svi Srbi u Srbiji nikad i ni pod kojim uslovom u Evropsku uniju,jel se u njoj gubi identitet,suverenitet ,kultura,nacionalna valuta i prihvatanje tudjeg -nametnutog koje nema nikakvi h dodirnih tacaka ni veza sa onim sto je srpsko.EU.je klub "pametnih"za iskorostavanje budala i podanika.Velika Britanija je i pored svih pretnji i ucena izasla(a uskoro ce i ostali)izasla iz te ludnice pa sta joj fali.Cak i dok je bila clanica zadrzala je svoju nacional u valutu.Srbi pamdt u glavu!I clanstvom u EU.nece padati med i mleko i evri sa neba nego ima da rintate za druge.To vam govorim iz iskustva jel zivim na Zapadu(Francuskoj) u koju sam morao da idem jel mu Tite obezbedio pos ni pritojan zivot u Jugoslaviji.

    Odgovori

Ostavite komentar