Nemojte da ih PRESKAČETE: 9 stvari koje uvek zaboravimo da očistimo, iako je to NEOPHODNO

Koliko često ih čistite?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/diana.grytsku

Kad je sređivanje kuće u pitanju, često se dešava da neke predmete u kući zanemarimo.

Ne zato što mislimo da oni nisu previše prvljavi i da na njima nema bakterija, nego zato što ne obraćamo pažnju na njih.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, bitno je da obratimo pažnju i na ove predmete i da ih čistimo češće nego inače jer se upravo na njima stvara najviše bakterija.

Prekidači i kvake

Njih koristimo svaki put kad ulazimo, ali i kad izlazimo iz kuće, zbog čega spadaju u predmete koji se najčešće dodiruju. Često ih diramo prljavim rukama, pa su ovi predmeti puni bakterija. Za “brzinsko” čišćenje možete da koristite dezinfekcione maramice koje će ukloniti bakterije i gljivice.

Foto: Freepik/nakaridore

Kanta za smeće

Nije dovoljno samo da iznesete đubre iz kuće, potrebno je i da operete kantu za smeće kako se nepriajtan miris ne bi dalje širio po vašem domu. Iako ste uklonili smeće, ostaci hrane se ponekad zadržavaju u kanti, zbog čega je bitno da s vremena na vreme i nju operete.

Mašina za veš

Možda vam je ovo čudno, ali čak i mašine za pranje veša zahtevaju čišćenje. Ostaci odeće i konci ostaju u bubnju zajedno sa kamencem, deterdžentom, pa čak i plesnima. Na veš mašinama uglavnom postoji program za pranje bubnja, a u slučaju da ga nemate, iskoristite jabukovo sirće da ga operete.

Foto: Freepik/freepik

Posuda za četkice za zube

Posude za četkice su podložne razvoju bakterija jer su uglavnom izložene vodi. S vremena na vreme isperite posudu u kojoj držite četkice toplom vodom.

Zavesa za tuš kabinu

Možda vam deluje jednostavnije da kupite novu zavesu nego da onu koji već imate operete. Međutim, zavese za tuš kabinu je potrebno da perete na svakih mesec dana jer su one izložene konstantnoj vlazi, zbog čega se prljavština vrlo lako skuplja na njima.

Foto: Freepik/pressfoto

Daljinski

Tastatura za kompjuter, ali i daljinski upravljač su takođe predmeti u kući koje često zanemarujemo, ali i oni koji se često koriste. Ovi predmeti su pravo skladište bakterija, prašine i klica.

Foto: Freepik/freepik

Torbe

Često nesvesno torbe spuštamo na prljava mesta, odakle one dalje kupe bakterije. Koristite sredstvo za čišćenje na bazi alkohola, a posebno obratite pažnju na metalne delove i ručke.

Pribor za čišćenje

I stvari kojima čistite kuću treba s vremena na vreme da očistite kako ne biste širili bakterije svuda po kući. Takođe, redovno menjajte sunđere i krpe kojima čistite.

Foto :Freepik/freepik

Ram za slike

Na ramovima za slike se lako nakuplja prašina, a njih često zanemarujemo. Njima nije potrebno nikakvo specijalno čišćenje, osim običnog deterdženta i mokre krpe.



Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar