Ako voz KASNI, pare se vraćaju: Putnici u Srbiji dobijaće nazad uložen novac za kartu, ali uz ovaj USLOV

Novim rešenjima će se prema objašnjenju ministra dostići evropski nivo prava putnika u železničkom saobraćaju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv

Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o ugovorima o prevozu u železničkom saobraćaju predviđeno je da kada voz kasni duže od sat vremena, putnik može da prekine putovanje i zatraži da mu se vrati sav novac koji je dao za voznu kartu.

Ako pak odluči da ipak nastavi putovanje, putnik može tražiti deo novca, i to 25 odsto ako voz kasni između 60 i 119 minuta, odnosno 50 odsto u slučaju kašnjenja dužeg od dva sata.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovaj zakonski predlog je ušao u skupštinsku proceduru a kako za portal biznis.rs kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, železničari su dobili prelazni period od dve godine da ovu zakonsku odredbu i primene.

Foto: Youtube/Printscreen

Poskupelo putovanje vozom: Cene na svim relacijama u Srbiji promenjene posle 10 godina 

“Kako je u toku veliki broj infrastrukturnih radova na srpskim prugama, što je trenutno značajna prepreka redovnosti i pouzdanosti usluge, dat je prelazni period da se usluge prilagode i prevoznici finansijski stabilizuju svoje poslovanje”, objasnio je Momirović.

Novim rešenjima će se prema objašnjenju ministra dostići evropski nivo prava putnika u železničkom saobraćaju, što je jedan od ciljeva donošenja zakona, dok je drugi, motivacija prevoznika da podignu kvalitet usluga i unaprede pouzdanost železničkog putničkog saobraćaja



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar