Dr Ristić za Objektiv razbio MIT o uticaju vakcine na sterilitet: “Nema razloga da je žene izbegavaju”

Kardiolog na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" dr Miljko Ristić objašnjava za Objektiv da su neki od zaposlenih u ovoj ustanovi bili odbojni prema cepivu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TV Pink printscreen

Na Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje” primećen je slab odziv radnika za imunizaciju protiv kovida-19, a savetnik direktora ovog instituta i kardiolog prof. dr Miljko Ristić kaže za Objektiv da su medicinske sestre izbegavale vakcinaciju zbog straha od steriliteta.

Baš iz ovog razloga, prema njegovim rečima, stručnjaci su organizovali seminar na kojem su ginekolozi, virusolozi i epidemiolozi medicinskim argumentima objasnili da cepiva nisu štetna za potomstvo, posle kojeg se, istog dana čak 30 medicinskih sestara vakcinisalo protiv kovida-19.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Bez naučnih dokaza da vakcina škodi, ne možemo govoriti o štetnosti iste. Uspeli smo da pokažemo zaposlenima da nema bojazni za potomstvo. Zato svaka ustanova treba da organizuje takve radionice i da se na taj način širi važnost imunizacije protiv ove zaraze – kaže dr Ristić.

NE POSTOJI NIJEDAN SLUČAJ U SVETU

Prema rečima našeg sagovornika, ne postoji nijedan slučaj u svetu da je pripadnica nežnijeg pola ostala sterilna nakon što je primila neku od vakcina protiv kovida-19.

– Takav medicinski članak ne postoji i nema razloga da žene izbegavaju jedinu zaštitu od virusa. Zato se zalažem za obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika jer je za ovih godinu dana sigurno preko 5.000 doktora obolelo od koronavirusa. Najviše su zaraženi medicinari koji rade u kovid bolnicama, ali i u drugim ustanovama – objašnjava kardiolog.

ANTIBIOTICI NE LEČE KORONU

Dr Ristić ističe da postoje mišljenja da antibiotici pomažu u izlečenju od koronavirusa što je, kako tvrdi, zabluda.

– Jedini način da se ova epidemija svede na minimalni nivo ili iskoreni je vakcinacija. Zasad ne postoji nijedna druga metoda. Antibiotici koji su u upotrebi za druge vrste infekcija ne deluju na kovid-19. Ko bude pronašao lek protiv virusa, taj će zaslužiti deset Nobelovih nagrada. Kao što još uvek ne postoji lek protiv raka i malignih bolesti, tako ne postoji ni protiv ove pošasti – ističe naš sagovornik

Piše: Sanja Radovanović

OSTATAK OVE I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 21. APRILA

Foto: Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar