Sjajne vesti za Partizan pred Ligu konferencija: Crno-beli povlašćeni do samog kraja, a to nije sve!

Crno-beli čekaju novu fudbalsku realnost, ne samo za njih, već za celu Srbiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto/UEFA.com

Vreme je za novo UEFA takmičenje pod nazivom Liga konferencija, koje startuje u leto tekuće godine. Srbija će u novosnovanom takmičenju pod okriljem Evropske kuće fudbala imati tri predstavnika, među kojima su Partizan i verovatno Vojvodina i Čukarički, gledano po tabeli Superlige Srbije i ukoliko Radnik iz Surdulice ne šokira sve i osvoji Kup Srbije. Takođe, ono što raduje “grobare” jeste i činjenica da bi Partizan po trenutnim plasmanu ukoliko se izbori za Ligu konferencija bio u drugom šeširu prilikom žrebanja.

Crno-beli su u apsolutnoj najboljoj poziciji od svih, pošto će u sva tri kola kvalifikacija, tačnije od drugog pa sve do plej-ofa biti nosilac, što automatski znači lakši protivnik u pohod na grupnu fazu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mogući rivali u drugom kolu: Klaksvik (Farska Ostrva), Servet (Švajcarska), Aris (Grčka), Ararat Jermenija, Dinamo Brest (Belorusija).

Foto: Printscreen/Youtube/FKPartizan

Mogući rivali u trećem kolu: Rubin, Vitese, Trabzon, Osijek, Spartak Trnava, Ostende, Šturm, Jablonec, Desna, Gazišehir, Univerzitatea Krajova, Livingstgon, Vorslka, Valtens, Alaškert, Linkoln, Randers, Anorzotis, Vaduc i Domžale.

Po istom principu kao i Liga Evrope do sada, i Liga konferencija nam donosi plej-of, pa bi se potencijalnoj listi rivala Voše i Čuke pridružili Totenhem, Roma, Viljareal, Olimpik Marsej. Partizan bi i u plej-ofu ponovo bio nosilac, a prethodnoj listi pridružili bi se eventualno Rosenborg, Union Berlin, Fehervar, Pakoš Fereira…

U eventualnoj grupnoj fazi Partizan bi (trenutno) bio projentovan u drugom šeširu, makar prema aktuelnim koeficijentima gore pomenutih klubova.

U ponušenom video snimku sa klupske televizije Partizan pogledajte kompletnu analizu predstojećeg evropskog puta crno-belih:

Sjajna vest za navijače Partizana: Crno-beli kupuju Holendera! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar