Nisu mogli da ga zaustave: Od njega su krili patike i dres da ne bi igrao povređen!

Kao igrač bio je nezaustavljiv, ali i tvrdoglav o čemu svedoče njegovi treneri

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TOM MIHALEK / AFP / Profimedia

Definitivno jedan od najboljih bekova koji su ikada hodali ovom planetom je Alen Ajverson.

Čovek ne naročito košarkaške konstitucije, svega 183 centimetara visok u eri košarkaških divova poput Šeka, Oladžuvona i Melouna nije mogao da se ističe snagom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Njegov glavni adut bile su brzina, eksplozivnost i na prvom mestu dribling, koji je razvio do nivoa kada skoro niko nije mogao da mu uzme loptu na terenu.

Ajverson je toliko bio uporan da je često igrao košarku uprkos tome što je povređen, o čemu svedoči njegov GM u Seventisiksersima.

“Nije moglo ništa da ga zadrži da izađe na teren. Čak ni povrede. Morali smo da krijemo od njega dres samo da ga sapsimo dane igra i ne uveća se težina povrede. Došao bi u svlačionicu da traži dres koji smo zaključali da bismo ga odgovorili od igranja. Jednom je u Njujorku pronašao dres, ali nije imao patike. Pokušavao je da pošalje dečaka koji skuplja lopte da ode u obližnji ‘Foot locker’. Rekao mu je: Samo mi donesi par Reebok patika da mogu da igram. Zatim se obratio jednom službeniku dvorane rečima “koji broj nosiš, samo mi daj te patike”, jer je želeo da igra po svaku cenu”, ispričao je bivši generalni mendažer File Bili Metju King.

Jokić rame uz rame sa legendama Denvera: Ovo su uspeli samo još Ajverson i Karmelo

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar