UŽAS u Beogradu: Komšinica BACILA skotnu mačku sa 5. sprata, Dušica opisala horor (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Stanarka zgrade Dušica Ranković (41) kaže za Objektiv da je nesrećna životinja ležala u lokvi krvi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Stanari stambene zgrade u predgrađu Beograda bili su šokirani kada su skotnu mačku, koju su godinama svi zajedno hranili i pazili, ugledali krvavu kako leži bespomoćno nasred podruma! Dušica Ranković (41), koja svakodnevno obilazi nepokretnu majku, vidno potresena kaže za Objektiv da svi u zgradi pretpostavljaju da je stanarka O. P., izlazeći iz stana, bez oklevanja, uhvatila mačku za glavu i bacila je sa petog sprata u podrum.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Još uvek ne mogu da dođem k sebi. Macu smo svi voleli i hranili, bila je svačija i ničija.

Već je četiri godine kako živi u ovoj zgradi, nije mi jasno šta je smetala onom monstrumu od komšinice. Njoj nije prvi put da ovo uradi, već je bacila dva mačeta, jedno od njih je imalo polomljenu karlicu, pa su došli iz Veterinarske stanice i uspavali je – priča pobesnela Dušica.

Foto: Privatna arhiva

OSUMNJIČENA KOMŠINICA NE VOLI ŽIVOTINJE

Dušica tvrdi da je nemoćnu životinju izvesna O. P. namerno gurnula sa stepenica u dubok podrum jer, kako kaže, bilo je očigledno da ne voli životinje pošto je često stavljala obaveštenje na ulazna vrata zgrade da se mačke ne puštaju unutra.

– Svi su je puštali unutra, ona je spavala na jednoj fotelji u podrumu, pela se i gore na stepenice. Ona se, u stvari, zadesila gde nije trebalo. Ta žena je rekla da je nije ona gurnula, nego je navodno njena ćerka zakačila rancem – objašnjava Dušica.

TINEJDŽER ZVAO POMOĆ

Prema rečima naše sagovornice, momak koji živi u zgradi video je nesrećnu macu u lokvi krvi kako bespomoćno koluta očima.

– Odmah je pozvao policiju i Veterinarski zavod, koji je došao u roku od nekoliko minuta. Oni su zbrinuli macu, spasili su i njen život i život njenih mladih. Gospođa koja je krvnički pokušala da ubije umiljatu macu je dala izjavu policiji. Nisam sigurna šta je rekla niti da li je protiv nje podneta krivična prijava – ističe Dušica i dodaje da se mačka još uvek oporavlja.

– Da lekari nisu došli na vreme, došlo bi do sepse i mačka bi uginula na licu mesta. Nije to zaslužila. Momak koji je odmah pozvao pomoć kaže da je čuo, kada je ta komšinica otvorila vrata, kako ju je njena ćerka upitala “Zašto si to uradila, mama?” – tvrdi Rankovićka.

MACA ĆE BITI UDOMLJENA

Naša sagovornica navodi da zbog dva psa koja ima u kući nije mogla da udomi povređenu mačku, ali da će se potruditi da joj pronađe odgovarajući dom.

– Malo me ljuti što taj momak želi da je udomi, a gde je bio sve ovo vreme? Zašto je nije odmah uzeo i brinuo se o njoj? Svi smo vodili računa o mački. On mi je poslao sliku komšinice koja je pokušala da naudi mački. Želim samo da bude zbrinuta – navodi Dušica.

Foto: Privatna arhiva

VELIKA KAZNA ZA ZLOSTAVLJAČE

Sve su češći slučajevi zlostavljanja životinja, a advokat Gvozden Grgur ističe za Objektiv da je njihovo ubijanje i zlostavljanje, prema članu 269, strogo sankcionisano.

– Ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine – navodi advokat.

Povodom ovog slučaja, kontaktirali smo policijsku stanicu u ovom predgrađu, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

PIŠE: SANJA RADOVANOVIĆ

Ovu i ostale aktuelne teme pročitajte u štampanom izdanju Objektiva.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar