Dečak (14) iz Ivanjice silovao OVCU, pa strinu: Sada se dogodio veliki PREOKRET u slučaju (FOTO)

Ona je navela da je prošlog juna tinejdžer nasrnuo na nju u šumi dok je brala pečurke

Foto: Privatna arhiva

Slučaj B. K. (56) iz okoline Ivanjice, koja je u septembru prošle godine optužila svog bratanca starog svega 14 godina za silovanje dobio je svoj pravosudni epilog. Više tužilaštvo u Čačku našlo je da ima pokazatelja da je dečak zaista, kako se to kaže, osnovano sumnjiv, ali neće se upuštati u njegovo krivično gonjenje jer je u vreme kada se događaj zbio imao manje od 14 godina, pa ne može odgovarati za nedelo. Meštanka ivanjičkog sela prijavila je prošle godine da ju je bratanac silovao, kao i da je napastvovao i njenu ovcu koja je posle lipsala.

Ona je navela da je prošlog juna tinejdžer nasrnuo na nju u šumi dok je brala pečurke.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Dan uoči silovanja imala sam proliv i ceo dan sam ležala. Popila sam antibiotik, ali mi đavo nije dao mira, pa sam sledećeg dana išla po pečurke. Kada sam krenula, on je bio s mojim mužem kod traktora, ali sam u jednom momentu videla da je krenuo za mnom. Govorila sam mu: “Vrati se, majmune, zvaću muža!”, ali nije hteo.

U džepu je imao kanape kojim se vežu bale sena. Kod neke šljive sam ga gađala štapom i onda me je zaskočio s leđa, uhvatio me je za ruke i u kanalu me oborio. Zbacio mi je čizme i vezao mi ruke. Svukao mi je trenerku i veš i silovao me. Nisam imala snage da se borim s njim, da li od umora ili bolesti. Imao je snagu kao mladić od 20 godina, a ja sam sitna i mršava. Kumila sam da me pusti, govorila da ću mu dati bombone i pare, ali me nije puštao – ispričala je žena prijavljujući rođaka.

Foto: Privatna arhiva

VUKAO ME JE KROZ KANAL

Dečak se, prema njenim rečima, sat vremena iživljavao nad njom.

– Vukao me je kroz kanal. Dva puta me je silovao, dok me je držao za gušu. Onda je rekao: “Nisam svr*io. Idemo kući kod mene da nastavimo.” Zapretio mi je da nikom o ovome ne pričam. Posle je pobegao. Doživela sam istu bol kao kada sam izgubila ćerku od 21 godinu – rekla je B. K. Molila je napasnika da ostane živa zbog ćerke i tri unuke.

– Jahao nam je ovce, a jednom sam ga zatekla u našoj štali kako nam siluje ovcu koja je posle lipsala! Sve sam ispričala mužu, ali on nije hteo da se zamera bratu! Policija mi je rekla: “Ih, velika stvar što jaše ovce”. Obraćala sam se socijalnoj radnici i zvala direktora škole, gde je radio svašta. Međutim, nastavnici su rekli da će “rešiti problem”, a on ne zna ni da se potpiše – navela je u prijavi, tvrdeći da je sve kulminiralo kada je počeo da joj ulazi u kuću i prevrće po vešu.

OBUSTAVLJEN POSTUPAK

Čačansko pravosuđe je obustavilo postupak protiv dečaka jer u junu 2020. godine nije imao navršenih 14 godina.

– Više javno tužilaštvo osumnjičilo je dečaka da je izvršio krivično delo. Veštačenje tragova na mestu gde se silovanje dogodilo i garderobe, koje je rađeno u Beogradu, ukazuje na to – izjavio je za Objektiv punomoćnik B.K., advokat Zoran St, Marković.

PIŠE: D. ĆURUVIJA

Ovu i ostale aktuelne teme pročitajte u današnjem štampanom Objektivu.

Foto: Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (15)

Ostavi komentar

 1. Zakoni se moraju menjati jer niko nema pravo da ugrožava život drugome samo zato što ima manje od 14 godina!

  Odgovori
  • Ma ne.
   Jos gore.
   Sutra kad njega neko zatamani jer mu je napao neko celjade iz domacinstva, taj ima da odgovara kao za celog coveka.

   Odgovori
 2. Postoje tz popravni domovi za maloletnike. Očigledno je da se radi o “nastanoj” ličnosti maloletnika i njega treba skloniti iz društva u kojem je sada. Biće kasno kada krene da siluje devojčice i sve što mu se nađe na putu. Postaće agresivan. Lečite dečka dok ne bude kasno…

  Odgovori
  • Po svemu sto je gore napisano, decko je mentalno poremecen.
   Neka vrsta pomoci mu je potrebna jer sa godinama moze postati opasan po okolinu a narocito sto ce misliti da mu niko nista ne moze!
   ZIsta bruka i sramota!

   Odgovori
 3. Eh šta su ti žene, ljubomorna bića. Strina se uvredila što je prvo bio sa ovcom pa tek onda sa njom. Zaista tragična priča, srce mi se cepa.

  Odgovori
 4. A žene k’o žene, ljubomorne. Strina od tada više ne priča sa ovcom, a ovca u depresiji jer je ostavljena zbog strine. Dečače šta napravi to?

  Odgovori
 5. Pa ovo je strašno! Što pre treba reagovati, očigledno je da je tip nastran, umobolan i nenormalan! Fuj sa ovakvim devijantnim osobama!! Pa, šta ako je imao 14 godina?! To zna da radi, ali ne može da odgovara pred zakonom, jelte?! Fuj!

  Odgovori
 6. Sa 14 godina mora odgovarati,jer zivotinja ne moze da govori… Strinu necu da komentarisem,jer je imala nacina “da ga olesi od batina”….!

  Odgovori
 7. Odmah ga treba zatvoriti u ustanovu psihijatriskog tipa….iako tu nema leka ali odrastajuci tako mentalno poremećen sutra će neko dete od takve osobe da strada

  Odgovori
 8. Ma šta se tu diže frka?! Ko od nas koji smo odrastali u ruralnim predelima nije prva iskustva sticao u životinjskom carstvu? A i sve strine kada bi propričale ……

  Odgovori
 9. Menjati Zakon. U Americi 13- togodisnjaku se za ubistvo sudi kao odraslom. I sta je bilo sa onima koji su ubili beskucnika, zapalivsi ga? Ili sa onima koji su maltretirali pokojnog Rasu Popova? Ako ne postoji Zakon, treba to olesiti od batina, pa na drzavno poljoprivredno imanje na kopanje. A ovaj koji siluje sve sto uhvati vrlo lako moze postati serijski silovatelj i ubica. I, sta kazu njegovi roditelji, dever? Kad se desi zlo, a hoce, bice kasno.

  Odgovori

Ostavite komentar