Dečak (14) iz Ivanjice silovao OVCU, pa strinu: Sada se dogodio veliki PREOKRET u slučaju (FOTO)

Ona je navela da je prošlog juna tinejdžer nasrnuo na nju u šumi dok je brala pečurke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Slučaj B. K. (56) iz okoline Ivanjice, koja je u septembru prošle godine optužila svog bratanca starog svega 14 godina za silovanje dobio je svoj pravosudni epilog. Više tužilaštvo u Čačku našlo je da ima pokazatelja da je dečak zaista, kako se to kaže, osnovano sumnjiv, ali neće se upuštati u njegovo krivično gonjenje jer je u vreme kada se događaj zbio imao manje od 14 godina, pa ne može odgovarati za nedelo. Meštanka ivanjičkog sela prijavila je prošle godine da ju je bratanac silovao, kao i da je napastvovao i njenu ovcu koja je posle lipsala.

Ona je navela da je prošlog juna tinejdžer nasrnuo na nju u šumi dok je brala pečurke.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Dan uoči silovanja imala sam proliv i ceo dan sam ležala. Popila sam antibiotik, ali mi đavo nije dao mira, pa sam sledećeg dana išla po pečurke. Kada sam krenula, on je bio s mojim mužem kod traktora, ali sam u jednom momentu videla da je krenuo za mnom. Govorila sam mu: “Vrati se, majmune, zvaću muža!”, ali nije hteo.

U džepu je imao kanape kojim se vežu bale sena. Kod neke šljive sam ga gađala štapom i onda me je zaskočio s leđa, uhvatio me je za ruke i u kanalu me oborio. Zbacio mi je čizme i vezao mi ruke. Svukao mi je trenerku i veš i silovao me. Nisam imala snage da se borim s njim, da li od umora ili bolesti. Imao je snagu kao mladić od 20 godina, a ja sam sitna i mršava. Kumila sam da me pusti, govorila da ću mu dati bombone i pare, ali me nije puštao – ispričala je žena prijavljujući rođaka.

Foto: Privatna arhiva

VUKAO ME JE KROZ KANAL

Dečak se, prema njenim rečima, sat vremena iživljavao nad njom.

– Vukao me je kroz kanal. Dva puta me je silovao, dok me je držao za gušu. Onda je rekao: “Nisam svr*io. Idemo kući kod mene da nastavimo.” Zapretio mi je da nikom o ovome ne pričam. Posle je pobegao. Doživela sam istu bol kao kada sam izgubila ćerku od 21 godinu – rekla je B. K. Molila je napasnika da ostane živa zbog ćerke i tri unuke.

– Jahao nam je ovce, a jednom sam ga zatekla u našoj štali kako nam siluje ovcu koja je posle lipsala! Sve sam ispričala mužu, ali on nije hteo da se zamera bratu! Policija mi je rekla: “Ih, velika stvar što jaše ovce”. Obraćala sam se socijalnoj radnici i zvala direktora škole, gde je radio svašta. Međutim, nastavnici su rekli da će “rešiti problem”, a on ne zna ni da se potpiše – navela je u prijavi, tvrdeći da je sve kulminiralo kada je počeo da joj ulazi u kuću i prevrće po vešu.

OBUSTAVLJEN POSTUPAK

Čačansko pravosuđe je obustavilo postupak protiv dečaka jer u junu 2020. godine nije imao navršenih 14 godina.

– Više javno tužilaštvo osumnjičilo je dečaka da je izvršio krivično delo. Veštačenje tragova na mestu gde se silovanje dogodilo i garderobe, koje je rađeno u Beogradu, ukazuje na to – izjavio je za Objektiv punomoćnik B.K., advokat Zoran St, Marković.

PIŠE: D. ĆURUVIJA

Ovu i ostale aktuelne teme pročitajte u današnjem štampanom Objektivu.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (15)

  1. Menjati Zakon. U Americi 13- togodisnjaku se za ubistvo sudi kao odraslom. I sta je bilo sa onima koji su ubili beskucnika, zapalivsi ga? Ili sa onima koji su maltretirali pokojnog Rasu Popova? Ako ne postoji Zakon, treba to olesiti od batina, pa na drzavno poljoprivredno imanje na kopanje. A ovaj koji siluje sve sto uhvati vrlo lako moze postati serijski silovatelj i ubica. I, sta kazu njegovi roditelji, dever? Kad se desi zlo, a hoce, bice kasno.

    Odgovori

Ostavite komentar