On je budući predsednik Saveza? Poznato ko će naslediti Kokezu na mestu prvog čoveka srpskog fudbala

Jedna opcija se nameće kao realaniji scenario

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije je ostalo upražnjeno, pošto je Slaviša Kokeza podneo neopozivu ostavku na poziciju prvog čoveka našeg fudbala.

Odmah nakon toga su krenule špekulacije oko njegovog naslednika, dok je Marko Pantelić preuzeo rukovođenje Saveza kao njegov zamenik. Pominjalo se veliki broj imena kao budući predsednici FSS-a, međutim, realnost je drugačija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Izvršni odbor FSS je zasedao prošle nedelje i došao je do dve ideje, od kojih se jedan nameće kao mnogo realnija opcija.

Prva varijanta jesu izbori na svim nivoima, koji u ovom trenutku, nisu poželjni. Mandat novog skupštinskog saziva trajao bi kao i aktuelni, do proleća 2023. godine. Praktično, dug izborni proces, uz konkretne radnje, ostavlja prostor za konstituisanje skupštinskog saziva FSS tek 2022. A, za godinu dana fudbalska Srbija ponovo bi morala da bira… Zato je izvesno da izbora, najverovatnije, neće biti do 2023, prenosi Sport Klub.

Foto: FSS

Druga i mnogo realnija opcija, jeste da će Marko Pantelić, koji je formalno preuzeo kormilo Saveza, nastaviti da obavlja ovu funkciju, s tim da će se ozvaničiti njegova promocija u novog predsednika FSS.

Ovakav scenario je predočen od izvora bliskih Savezu i našoj redakciji, tako da je vrlo moguće da će Pantelić zaista voditi Savez do 2023. godine.

Pantelić se tri sata izvinjavao Vidiću: Kokeza ga je naterao da uradi užasnu stvar!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar