Generalni sekretar Saveta za borbu protiv korupcije poručio: Đilasu oduzeti svu imovinu

Spasić dodaje da je posebno čudno to što nadležno tužilaštvo prstom ne mrda kako bi se otkrilo poreklo miliona

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost poziva nezavisne i samostalne državne organe da se Draganu Đilasu privremeno oduzmu sva imovina i novac kojim raspolaže i u Srbiji i u inostranstvu, zbog postojanja ozbiljnih sumnji da je iste stekao vršenjem krivičnih dela Poreske utaje i Pranja novca.

Mario Spasić, generalni sekretar ovog Saveta objašnjava da je Dragan Đilas javnost Srbije uskratio za bilo kakav dokaz o tome da nema tajni račun na Mauricijusu, gde su se onda nizali dokazi o tome da poseduje najmanje 53 tajna računa u 17 država sveta na kojima je pronađeno oko 70 miliona dolara. Sve ovo je dovoljan zakonski razlog da se Draganu Đilasu i povezanim licima privremeno onemogući raspolaganje imovinom i novcem koji je pronađen, sve dok Dragan Đilas ne dokaže da je sve ove milione dolara i skupe nekretnine stekao na zakonit način.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Spasić dodaje da je posebno čudno to što nadležno tužilaštvo prstom ne mrda kako bi se otkrilo poreklo miliona dolara i evra i luksuznih nekretnina kojima Dragan Đilas raspolaže u inostranstvu, što je dodatni indikator da on ima jaku spregu u nekom od tužilaštva koje glasno ćuti o svim ovim sumnjama u ozbiljne mahinacije.

– Zato je neophodno zapleniti svu imovinu i novčana sredstva kojima upravlja Dragan Đilas, sve dok se ne dokaže da nije zloupotrebio ministarstku i funkciju gradonačelnika Beograda i tako od građana Srbije oteo milijarde dinara koje su mogle biti upotrebljene za dalje osnaživanje zdravstvenog sistema i kapitalne infrastrukture Republike Srbije – beskompromisno zaključuje Spasić.

Vuk Jeremić RASTURIO lidera SSP: Dragan Đilas želi da upravlja RTS-om! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar