Ove biljke ne smete da držite u kući: Mogu da budu loše po ZDRAVLJE i donose NEGATIVNU energiju

Izbacite ih iz svog doma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ ArthurHidden

S obzirom da najviše vremena provodimo kod kuće, treba da se postaramo da u njoj vlada prijatna atmosfera.

Pažljivim izborom nameštaja, sitnim detaljima, ali i određenim biljkama koje mogu da opstanu u kućnim uslovima, možete da učinite da ta atmosfera bude daleko prijatnija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, ono što treba da znate je da ne donose sve biljke pozitivnu energiju, štaviše, neke mogu biti štetne i po vaše zdravlje.

Euforbija

Nju možete posaditi i u saksiji i u bašti, s tim što je preporuka da izaberete drugu opciju zato što ona u sebi sadrži otrovni sok koji može biti štetan za vašu kožu ako dođete u dodir sa njim.

Foto: Pixabay/TaniaNew

Pomoćnice

Izazivaju probleme sa stomakom poput mučnine i povraćanja. Mogu biti vrlo otrovne, pa obratite pažnju da li neke od njih imate kod kuće.

Foto/Pixabay/WFranz

Kozlaci

U njih spadaju monstera, spatifilum, pustinjska ruža, filodendron i zimzeleni bršljan. Takođe u sebi poseduju otrovni sok koji može izazvati poremećaj digestivnog sistema.

Foto/Pixabay/fradsc

Kutrovi

Sa svakom biljkom koja spada u kutrove mora se raditi u rukavicama. Osim što donose lošu energiju u kuću, mogu biti izuzetno opasne po vaše celokupno zdravlje.

Foto: Pixabay/Hans

Takođe vodite računa ako imate biljke poput ljiljana zato što remete san emitovanjem ugljen – dioksida, ali i orhideja koje utiču na nervni sistem. Iako lepo izgledaju, savet je da ih ne držite u sobi u kojoj spavate ili provodite najviše vremena.

 



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar