Ovo je Mirela (33), samohrana majka i vlasnik 2 svetska rekorda: Tek sa 30 godina je počela da trenira!

Za nju je specifično to što je dosta kasno počela da se bavi svojim sportom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Ana Radišić

Mirela Kardašević (33), hrvatska reprezentativka u ronjenju, opet je oduševila.

Na prvenstvu Hrvatske u Sisku srušila je dva svetska rekorda. Prvi u disciplini dinamika sa stereo perajima, a drugi u disciplini dinamika bez peraja, prsno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Cela vest je još senzacionalnija jer je ona počela da se bavi ovim sportom tek sa trideset godina:

“Prvi rekord poboljšala sam za tri metra, a drugi za šest metara. Prvi rekord bio je pre u vlasništvu jedne Italijanke, a drugi je bio moj iz prošle godine”, istakla je Mirela, priznajući da je i očekivala rušenje čak dva rekorda:

“Najavili smo svetske rekorde i to smo i ostvarili. Kada govorim u množini onda osim na sebe mislim i na kolegu iz kluba Vanju Peleša koji je postavio svetski rekord u disciplini dinamika bez peraja i sada iznosi 220 metara”, istakla je Mirela.

Za nju je specifično to što je dosta kasno počela da se bavi svojim sportom:

“Počela sam kada sam napunila 30 godina. Upoznala sam se s tim sportom i htela sam da se iskušam u njemu s obzirom na to da je voda oduvek bila moj medij. Počela sam da se bavim ronjenjem isprva kao hobijem, a zatim sam se zaljubila u njega i posvetila mu se potpuno jer sam htela da vidim koliko daleko mogu da idem. U tome velike zasluge imaju moj kompetitivni karakter i veliko sportsko srce. Verujem da me i život učinio psihički jakom osobom tako da se ispostavilo da je ronjenje sport baš za mene. A zašto tek u 30-im godinama? Zato što sam dvadesete posvetila sinovima i odlučila da je ovo sada vreme za mene”, rekla je Mirela, a prenosi hrvatski Večernji list.

A sinovima koje spominje ona je samohrana majka.

“Udala sam se mlada, no život me odveo na drugu stranu tako da sam se razvela. Bivši muž živi u SAD, tako da već osam godina sinove Romela i Nala odgajam sama. Oni treniraju košarku u klubu Zapad, sad su već počeli da igraju i utakmice. Naravno da sam na svakoj. Navijam za obojicu i moram priznati da su podjednako dobri”.

Za razliku od sinova koji su odabrali grupni sport, njen prvi sport bilo je plivanje.

“Počela sam da se bavim plivanjem kada sam imala šest godina jer sam kao mala obolela od dečje bolesti kuka. Imala sam tri operacije na desnoj nozi, zbog kojih i danas imam poveći ožiljak na njoj. Plivanje su mi preporučili kao terapiju i od tada je voda zapravo moj dom, odnosno mesto gde se osjećam najsigurnije. Kada ste dete i drugačiji od ostalih, a druga deca su me takvom smatrala jer sam nosila aparat za nogu i imala veliki ožiljak na malom telu, niste nikome nimalo atraktivni. Plivanje mi je tada postalo ono nešto gde mogu da zaboravim ko sam jer u vodi nisam bila drugačija od ostalih”, ističe Mirela.

Upitana koja su najneobičnija mesta na kojima je ronila, ona kroz smeh kaže:

“Ne mogu da kažem da sam ronila na nekim neobičnim mestima, ali najlepše destinacije su mi bile ostrvo Vis, pećina na Ibici i Kaš u Turskoj. Leto mi je najdraže godišnje doba, tako da se uvek radujem moru i volim da budem u njemu. Volim da ronim s maskom i disaljnom te da posmatram morski svet. Sinovi mi takođe obožavaju more. Letujemo u Jadranskom, ali ćemo ove godine ići i na Vis.

Priznaje Mirela kako ronjenje i nije jeftin sport:

“Oprema je skupa, npr. monoperaja koštaju oko 600 evra. Putovanja i pripreme su takođe skupi jer su u to uključene cene putovanja, smeštaja, osiguranje, treninzi, suplementacija…

Ima li strah ispod vode?

“Od dubine sam osećala najveći strah, i trebalo mi je vreme da ga se oslobodim, no kada shvatite da u dubini nema ničega osim vas i konopca po kom ronite, osetite samo slobodu”, zaključila je.

Ko je goli muškarac čiju sliku je upravo okačila Sofija Milošević? Očigledno je da nije Jović! (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs, Večernji list

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar