Rešite se zauvek buđi i vlage: Iskoristite jedno od ovih potpuno PRIRODNIH REŠENJA

Odmah ćete primetiti rezultate

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Skupljanje vlage i buđi po ćoškovima kuće uglavnom se dešava u zimskom periodu u prostorijama koje se koriste za kuvanje ili sušenje veša, a koje se pravilno i dovoljno ne zagrevaju.

Predlažemo vam četiri prirodna sastojka koja su se pokazala kao delotvorna kad je u pitanju uklanjanje buđi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nagomilana buđ u prostorijama u kojima se redovno boravi može negativno uticati na naše zdravlje i organizam.

Brojni su zdravstveni problemi koji se mogu javiti, a među njima najčešći su problemi sa alergijama, disanjem i upornim kašljem.

Foto: Shutterstock

Problemi dodatno nastaju ukoliko se kondenzacija proširi duž zidova, zbog čega će možda biti potrebno da ponovo okrečite svoju sobu kako ne bi ostao ni jedan trag vlage i buđi.

Ulje čajevca

Kupite bocu sa raspršivačem i u nju dodajte 450 ml vode i dve kašike ulja čajevca. Raspršivačem nanesite smesu na površine na kojima se napravila buđ i ostavite tako da odstoji nekoliko dana.

Nemojte dodatno da brišete zidove sa krpom jer time možete postići suprotan efekat. Ulje čejevca može imati jak i neprijatan miris koji se u vašoj kući može zadržati i do nekoliko dana, te je jako bitno da redovno provetravate prostoriju u kojoj boravite.

Foto: Shutterstock

Alkoholno sirće

Alkoholno sirće je takođe prirodni sastojak koji se pokazao delotvornim za uklanjanje buđi. Sipajte ga u bocu sa raspršivačem i nanesite na buđ.

Ono takođe ima neprijatan miris, ali ga možete ublažiti dodavanjem nekoliko kapi limunovog soka koji će eleminisati miris sirćeta. Nanešenu smesu ostavite da odstoji dva dana.

Foto: Shutterstock

Soda bikarbona

Ona se često koristi za ribanje kupatila i sanitarija, ali služi i kao efikasno sredstvo za uklanjanje crnih naslaga na zidovima.

S obzirom da je u prahu, možete je pomešati sa vodom ili sirćetom i tako naneti na oštećene delove zida.

Foto: Shutterstock

Semenske grejpfruta

Na 450 ml vode dodajte 20 kapi ekstrakta semenki i nanesite na buđ.

Kao i u prethodnim slučajevima, odstavite da odstoji nekoliko dana i ubrzo ćete primetiti razliku.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (1)

  1. Hlor, belilo za veš ili natrijum-hipohlorit koji se kupuje u svim prodavnicama efikasno ubija buđ i izbeli zid. Naprskati i sačekati nekoliko minuta. Nema potrebe za brisanjem ili pranjem.

    Odgovori

Ostavite komentar