Mitro’s on fire, history is terrified: Ovako je smederevska zver izjednačila uspeh velikog Bobeka (VIDEO)

Desna, glava, leva... Ma može i za „Puškaša“!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Ponovo je Aleksandar Mitrović oduševio Srbiju!

Koliko god bio van forme u klubu, kad obuče dres „orlova“ Mitrogol se pretvara u zver!

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Počeo je sa klupe, a onda je kao džoker spasio nacionalni tim. Za desetak minuta dva gola, od kojih je jedan bio u stilu Maradone i mora da uđe u konkurenciju za „Puškaša“, donela su tri boda Piksijevoj četi.

Ovaj pogodak će se dugo prepričavati, a kako je Mitar postigao svojih 38 golova i izjednačio se sa Stjepanom Bobekom na vrhu večne liste strelaca?

22 golova postigao desnom nogom

11 puta protivničke golmane varao glavom

5 pogodaka dao levom nogom

Pored spektakularnog gola protiv Iraca, Mitrović je retko kad pogađao van 16 metara, a u njegovim golovima sa distance mogli smo da uživamo protiv Luksemburga na Marakani u pobedi od 3:2 u okviru kvalifikacija za Evro i protiv Gruzije u gostima u kvalifikacijama za Mundijal kada je sa ivice kaznenog prostora matirao protivničkog golmana, a „orlovi“ su slavili sa 3:1.

Aleksandru Mitroviću bile su potrebne 62 utakmice da stigne do brojke od 38 golova za Srbiju. Stjepan Bobek je svojih 38 pogodaka postigao na 63 utakmice. Nema sumnje da je pitanje vremena kada će Mitrogol sam zasesti na vrh večne liste strelaca.

10 puta pogađao u kvalifikacijama za Euro

9 puta bio precizan u kvalifikacijama za Mundijal

8 pogodaka dao u Ligi nacija

1 gol postigao na Svetskom prvenstvu

10 golova postigao u prijateljskim utakmicama

Nije onda ni čudo što su na Ostrvu navijači Njukasla iskopirali navijače Vigana i prepevali pesmu „Free from desire“ u „Mitro’s on fire“, a kasnije je prihvatili fanovi Fulama. U dve reči – živa legenda!

Piše: Žarko Sokić

Priča o Aleksandru Mitroviću i njegovom dostizanju Stjepana Bobeka, kao i očekivanja Ljubinka Drulovića pred meč protiv Portugalaca možete pročitati u sutrašnjem izdanju Objektiva.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar