OBJEKTIV ANALIZA – Piksijeva fantastična četvorka: Vatrogasac Mitrović i Tadićev het-trik!

Uspešan debi novog selektora...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Uplašili su se svi na stadionu „Rajko Mitić“ kada je Alan Braun zatresao mrežu Dmitrovića, probudili su se duhovi koji nas godinama plaše, ali je reprezentacija Srbije uspela da ugasi požar i nakon preokreta pobedi u meču gde neuspeh nije smeo da se dogodi. Irska je jednostavno selekcija koju smo morali da savladamo na našem terenu. Piksijev vatrogasac je bio Aleksandar Mitrović, a Srbija je slavila sa 3:2

Škotska je ozbiljno zagorčala život srpske devetke, nakon te utakmice je ušao u ozbiljnu krizu, ali nije mogao da nađe bolji momenat da izađe iz nje. Novi selektor je uneo preko potrebnu energiju, doneo igru sa mnogo golova na obe strane, istu onu kakvu je forsirao dok je bio trener u Kini i Japanu, i nadamo se najavio bolje dane za srpski fudbal.

Foto: Starsport
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Marko Dmitrović – Kod golova nije mogao da reaguje bolje. Jednostavno, saigrači su ga doveli u takvu situaciju da je morao da kapitulira. Prvo je Mladenović dozvolio Braunu da ga nadskoči, dok je Stefan Mitrović apsolutni krivac za drugi gol Iraca. Ono na čemu mora da poradi jeste igra nogom.

Stefan Mitrović – Možda je bilo bolje da mu klub nije dozvolio da doputuje u Srbiju, jer je bio najgori deo defanzivnog tria. Očajno je reagovao na početku drugog poluvremena i umalo zagorčao život svojim saigračima. Nedopustivo je da igrača njegovog iskustva na onakav način preleti lopta, zaledila se Marakana kada je uklizao u toj akciji, međutim, sudija nije svirao penal. Usledila je nova katastrofalna greška iz koje je Srbija primila gol. Umesto da ispuca loptu, on je vratio Dmitroviću i uneo nepotrebnu dramu. Mora ovo mnogo bolje…

Nikola Milenković – Zadovoljavajuća partija za Blekija. Nije grešio mnogo, iznosio je loptu, dok je iz vazdušnih duela uglavnom izlazio kao pobednik i tako zacementirao svoje mesto u prvoj postavi. Milneković je čovek na kojeg možemo da se oslonimo u narednom periodu, nema nikakve dileme, iako znamo za mnogo bolje partije Blekija.

Strahinja Pavlović – Godine kod bivšeg fudbalera Partizana ne predstavljaju problem. Iako najmlađi iz defanzivne trojke, popularni Kalaba je odigrao kao da iza sebe ima pregršt utakmica u dresu reprezentacije. Više ne možemo da govorimo o budućnosti „orlova“, on je naša sadašnjost i to je nakon ove utakmice videla cela nacija. Iznosio je lopte, odisao sigurnošću i dobio najbolje ocene.

Foto: Starsport

Filip Mladenović – Osetila se bespotrebna nesigurnost kod fudbalera Legije, škripalo je po njegovoj levoj strani, a na dušu mu ide i gol Iraca, pošto ga je nadskočio Alan Braun, koji je matirao Dmitrovića. „Oprao“ se kod izjednačujućeg pogotka naše reprezentacije, kada je inteligentno iz prve pronašao Tadića, ali mu to nije pomoglo da ga Piksi ne izbaci već na poluvremenu.

Milan Gajić – Odavno se priča da je fudbaler Zvezde bek za reprezentaciju, to je bila ideja kada je stigao u Zvezdu, da se osposobi za nacionalni dres i deluje da se konačno uspelo u tome. Gajić se doškolovao na evropskim mečevima crveno-belih i pokazao danas da Piksi ozbiljno može da računa na njega. Ponavljao se, borio i pojavljvao se na protivničkom delu terena, što je odlika modernog beka. Mogao i da bude asistent, ali Đuričić nije pogodio u prvom poluvremenu. Tadić ga ignorisao u nekoliko navrata, uprkos dobroj poziciji.

Uroš Račić – Piksi je poptuno iznenadio što je fudblera Valensije bacio u vatru. Debi i odmah startna postava. Videlo se da je sa ogromnim motivom ušao u meč, agresivno je kidisao na svaku loptu, ali deluje da je malo izgoreo u velikoj želji. Imao jednu lepu petu na sredini terena, međutim, nije zablistao. Zamenjen u 64. minutu.

Foto: Starsport

Saša Lukić – Očekivalo se da na njegovom mestu bude Maksimović, međutim Piksi je izabrao fudbalera Torina da počne zajedno sa Račiće. Bio je bolji deo veznog dua, ali moraće da bude mnogo više direktniji i u većoj meri da preuzima odogovornost ako ponovo bude u startnih 11. Imao je dobrih momenata i položio današnji ispit.

Dušan Tadić – Novi kapiten Srbije je odigrao kapitenski. Od početka meča je tražio loptu i bio arhitekta gotovo svake opasne akcije naše selekcije. Fudbal drži u malom prstu, a asistira čak i glavom. Sjajno je progirao Vlahovića kod gola i pokazao da se ova igra glavom, u svakom smislu te reči. Mogao je poput Piksija da pogodi iz kornera, ali centrimetri su odlučili da ne prisustvujemo istorijskom golu. Nastavio je u istom ritmu i u drugom poluvremenu, pripremio dva gola Mitroviću i tako upisao het-trik asistencija.

Foto: Starsport

Filip Đuričić – Druga bi se pesma pevala da je postigao gol u 35. minutu, kada se našao u velikoj šansi, ali i ovako se nema šta mnogo zameriti Đuričiću. Njegova igra večaras nije bila na nivou nekih iz Serije A , može i mora bolje, a mi se nadamo da će već protiv Portugalije da pokaže šta zaista zna.

Dušan Vlahović – „Ubica“ dečijeg lica! Nije se uplašio uloge prvog napadača „orlova“ i iz prve prave šanse na meču hladnokrvno je zatresao mrežu. Dobio je priliku, koju je maksimalno iskoristio. Nadamo se da će nastaaviti u ovom ritmu. Srbija je dobila napadača za narednu deceniju.

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović – HEROJ! Svi se sećamo Škotske i tog promašenog penala… Najmanje je zaslužio da ga promaši, ali je sudbina htela da bude tragičar. Vratilo mu se sve danas, bio je zlatna izmena Dragana Stojkovića Piksija i u velikom stilu je izašao iz golgeterske krize. Magičan lob odmah po ulasku u igru i drugi pogodak koji je bio tako „mitrovićevski“.

Piše: Blažo Komnenić

Okajao grehe iz meča protiv Škota: Evrogol Mitrovića – samleo je Irce (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar