Skijanje bez silikona, a porše u blizini (FOTO+VIDEO)

U ovom regionu skijašima je na raspolaganju čak trista kilometara savršeno sređenih ski- staza, a kada se zatvore žičare, vreme je za porše

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Objektiv

Ove zime ski-manijaci su u velikom problemu u potrazi za ski-centrom sa prirodnim snegom, a prava sezona za skijanje i bording tek predstoji. Austrija i Alpi  definitivno su mesto gde se i krajem februara i tokom celog marta marta mogu pronaći idealni uslovi za sve zimske sportove, a jedno od ski- bisera jeste romantično selo Sent Mikael Lungau smešteno na sto kilometara od Salcburga. Odatle kreće gondola na visinu od dve i po hiljada metara, na čijim vrhovima se protežu savršeno uređene staze u dužini od pedeset kilometara. Ovo skijalište, pre svega, namenjeno je porodičnoj rekreaciji, jer većina staza je sa plavom oznakom.

Foto/ Objektiv

Lungau region sadrži pet odličnih skijališta, sa stazama ukupne dužine od 300 kilometara. Svi centri su povezani ski-busevima, a definitivno najomiljenije je Kačberg, najživlji ski- rizort ovog regiona čijim žičarama i gondolom se preveze u sezoni oko 24 hiljade ljudi.

U Sent Mikaelu vlada harmonija tišine, i ovo mesto je poznato po tome da su u većini hotela dobrodošli i četvoronožni drugari svih veličina i rasa. I to nije sve, imate mogućnost da besplatno povedete svog psa gondolom na sam vrh gde je uređene posebna staza za šetnju. I dok u podnožju ovih dana gotovo da nema belog pokrivača, na vrhu je portpuno druga klima.

 

Dakle, ukoliko ste ljubitelj prirode, dugih šetnji i romantik koji uživa u čarima alpskog autentičnig sela, ovo mesto je idealna destinacija za vas. Zbog neverovatne prirode i okruženja UNESCO je ovaj region proglasio biosferom, a domaće stanovništvo pored turizma i dalje se bavi uzgajanjem domaćih životinja. Ovde možete videti i neverovatan prizor štale sa terasom, na kojoj se odmaraju krave. Osim nekoliko tipičnih tradicionalnih restorana koji mame mirisom domaće hrane i prodavnica sa tipičnim alpskim proizvodima, drugih sadržaja nema.

Ipak, ako pored skijanja volite i automobile, obavezno posetite mesto Gmund ( 25 kilometara udaljeno od ovog skijališta) i muzej poršea pod imenom “Porshe Museum Helmut Pfeifhoher”. Ovo je prvi privatni muzej Poršea u Evropi koji je otvoren 1982. godine, a u ovom prostoru porodica Porše i trista zaposlenih pravili su automobile ovog brenda u periodu od 1944. do 1950. godine.

Foto/Objektiv

Tu je nastao legendarni porshe 356, omiljeni auto Džejms Dina u kojem je poginuo, ali i mnogi atraktivni kupei. Iako kolekcija automobila nije velika, oko četrdesetak eksponata, ima nekoliko veoma interesantnih modela među kojima je i drvena verzija poršea, a zatim i  prvi i jedini policijski porše u Austriji, porshe 911 koji je posebno konstruisan za ovu namenu pre četrnaest godina.

U prostoru muzeja možete videti i kolekciju najstarijih volkswagen modela, uz najprepoznatljiviju bubu, kao i petnaestominutni film o istoriji brenda i porodici koja je stvorila model automobila koji mnogi žele.

Foto/Objektiv

 

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar