Ne bacajte PRVU vodu u kojoj ste kuvali pasulj! Isprobajte sjajan TRIK za koji su znale i naše bake

Potpuno neočekivan način da iskoristite vodu iz pasulja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Adriana Machado/Alamy/Alamy/Profimedia

Da li ste se nekada zapitali, kako je čišćenje kuće izgledalo u 19. veku…

Bez silnih veštačkih sredstava za pranje i čišćenje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pa, koristilo se ono što je uvek bilo na dohvat ruke, a to je hrana.

Na primer, u viktorijansko vreme, prljave tapete su se čistile hlebom, a podovi svežim mlekom.

I tako dolazimo do pasulja.

Kada kuvate pasulj, prvu vodu bacite i nastavite sa kuvanjem.

Foto: Freepik/freepik

E, pa, stari trik za koji su znale i naše bake kaže da to ne smete da uradite. Umesto da je prospete, procedite je (da biste uklonili eventualne ljuske pasulja) i pomešajte je sa vrelom vodom.

Kažu da ova mešavina čini čuda za staklene površine, i da će vaši prozori i ogledala zablistati. Poprskajte ih mešavinom, pa istrljajte sunđerom i na kraju isperite.

Takođe, ova tečnost se može koristiti i za čišćenje posuđa –  a za nešto jači “dezinfekcioni” efekat i kod upornijih fleka, možete u smesu dodati i malo alkoholnog sirćeta.

Pogledajte video o tome šta su domaćice koristile za čišćenje u 19. veku:

 

Izvor: Objektiv.rs, magazin.novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar