Niko vam neće pogoditi GODINE: 4 suptilna detalja zbog kojih ćete izgledati mlađe

Starenje ne može da se zaustavi, ali mladolik izgled može da opstane decenijama - pomoću ovih jednostavnih trikova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/marymarkevich

Kako starimo, tako se menja i naše telo. Mišićna masa se smanjuje, tonus opušta, dodaje ponegde koji kilogram i koja bora.

To je proces pri kom ne možemo da pritisnemo “stop”, ali zato možemo – pauzu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Postoje razni trikovi kako da određenim navikama usporimo starenje, ili da ga jednostavno prikrijemo uz pomoć nekoliko trikova i osvežimo monoton stil.

1. Odvažnost u stajlingu

Foto: Pixabay/anlebed91

Čini se da opsesija žene da izgleda “reprezentativno” ponekad može otići u krajnost, pa stajling može postati staromodan i dosadan. Bez obzira na vaše godine, uvek možete biti malo hrabre i odvažne, kada je u pitanju odabir aksesoara.

Sve što treba da uradite jeste da ukombinujete jedan uzbudljiv i neočekivan element. To može biti šareni šal, zanimljive minđuše, suknja specifičnog kroja ili bluza sa neobičnim printom.

2. Nega i isticanje trepavica i obrva

Foto: Pixabay/SharonMcCutcheon

Nivo estrogena, hormon odgovoran za mladost i zdravlje vaše kože i kose, postepeno opada sa godinama. To utiče i na vaše trepavice – one postaju kraće, lakše i lomljivije, obrve se proređuju i blede.
Nega kvalitetnim i prirodnim preparatima održavaće gustinu i dužinu trepavica, kao i rast i gustinu obrva. Najbolje preparate već imate kod kuće  – ricinusovo, maslinovo i ostala ulja koja su broj jedan u svetu nege i lepote. Uz to, možete koristiti suptilnu šminku – maskaru i olovku ili senku za obrve, kako biste otvorili pogled i uklonili “umoran” izgled.

3. Posvetljivanje lica

Foto: Freepik/ senivpetro

Što vam je lice svetlije, to mlađe i pozitivnije izgledate. Osim šminke, postoji još jedan odličan način da  “otvorite” lice i učinite da izgleda svetlije – obucite nešto sa belom kragnom (polo majicu, košulju, bluzu, tuniku).

Šta god izaberete, sigurno će vašem licu dati mladalački sjaj.

4. Osvežavajuće boje

Foto: Freepik/ halayalex

Odeća u bojama, kao što su limun žuta, menta zelena i koralna crvena mogu vam pomoći da izgledate mladoliko. To može biti haljina, suknja ili bluza. U tom slučaju, bolje je birati jednostavnije dizajne.



Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me, minimagazin.info

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar