Đorđević žali zbog odlaska Birmančevića: Čukarički oslabljen pred derbi na Marakani!

Utakmica je na programu u nedelju od 19.15

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Čukarički je sjajno startovao u drugom delu sezone, u šest odigranih mečeva ostvario je pet pobeda, uz jedan remi. To je bilo dovoljno da Brđani na superligaškoj tabeli preskoče Vojvodinu. Belo-crne posle serije od sedam mečeva bez poraza čeka derbi kola, idu u goste Crvenoj zvezdi (nedelja, 19,15 časova).

– Šta tek Crvena zvezda da kaže u kakvoj je seriji? – uzvratio je odmah na startu Dušan Đorđević, šef struke Čukaričkog, koji je potom nastavio:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ne treba se osvrtati na ono što je bilo. Ispred nas je utakmica sa najozbiljnijim rivalom u ligi, to govori i tabela. I posebno igre Crvene zvezde na međunarodnoj sceni, pre svega tu mislim na onu najsvežiju protiv Milana. Čeka nas veliki izazov, ali i utakmica gde ćemo moći da vidimo na kom smo mi nivou.

Kako se suprotstaviti takvoj Crvenoj zvezdi?

– Probaćemo da ostanemo svoji, da potenciramo naše kvalitete. Sa druge strane, Crvena zvezda ima toliko kvaliteta, da moramo i o tome da razmišljamo. I kad govorim o njihovim kvalitetima, mislim i na individualne i na timske. Mogu da igraju na više načina, biće nam zaista teško.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

U međuvremenu, Čukarički je ostao bez najboljeg strelca u tekućoj sezoni, Veljka Birmančevića, koji je igrao u sjajnoj formi, a potpisao je ugovor sa prvakom Švedske Malmeom.

– Svakog trenera boli odlazak igrača, posebno onih najbitnijih. Birmančević je bio jedan od takvih, međutim to je opet dobra stvar za klub, koji od toga živi. Na nama je da nađemo drugo rešenje, možda i neki drugi model igre. Da će nam Birmančević nedostajati, nedostajaće mnogo – priznao je Đorđević.

Već u prethodnom duelu, protiv Metalca, Čukarički je igrao bez Birmančevića, njegovo mesto u startnoj postavi zauzeo je mladi Mitar Ergelaš.

– Na mladim momcima koji su sada u timu je da iskoriste šansu. Već na meču protiv Metalca Ergelaš kao starter i Lukić koji ga ja zamenio sa klupe, vrlo su dobro odigrli. Vrlo su talentovani, spremni da svaku svoju šansu iskoriste. Treba voditi računa da se njihova minutaža dozira, da se možda i ne očekuje previše u prvi mah. Ali, svakako su veliki talenti.

Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto ©

Čukarički je preskočio Vojvodinu na trećem mestu, koje garantuje plasman u Evropu. Ipak, do kraja sezone ostalo je još 13 kola i 39 bodova u opticaju.

– Kad je počeo drugi deo sezone, kao cilj smo imali da dođemo na treće mesto. Sigurno je da će sada biti mnogo teže da tu i ostanemo. Znamo da nas čeka izuzetno težak posao. Kazao sam igračima da ne sme da se dovede u pitanje da li ćemo dati sve od sebe. Da li ćemo u tome uspeti, videćemo. U svakom slučaju, moramo da budemo čisti da smo dali sve od sebe, na svakoj utakmici.

Ovo su čekali: Danilo Pantić je spreman za Zvezdu!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar