OTKRIVAMO

Potpuna transformacija Vladimira Stojkovića! Ovo objašnjava mnoge stvari o golmanu Partizana! (FOTO)

Golman crno-belih opet brani kao u najboljim danima karijere, a ovo je pravi razlog njegovih magičnih partija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto©

U sredu su fudbaleri Partizana slavili nad Vojvodinom sa 2:0 u okviru vanrednog kola Superlige Srbije, a za taj “krompir” u golu crno-belih jedan od najzaslužnijih, ako ne i najzaslužniji, definitivno je Vladimir Stojković.

On je tokom celog meča bio siguran, ulivao je poverenje svojim defanzivcima, sjajno je komunicirao, bio je praktično jedina osoba koja se sve vreme čuje na stadionu, a u poslednjih nekoliko minuta imao je nekoliko magičnih odbrana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tu prvenstveno mislimo na onu kada je u tri navrata u istoj akciji uspeo da spreči fudbalere Voše da ubace loptu u njegovu mrežu. Pogledajte kako je to izgledalo:

E sada, možda se pitate što vam sve ovo pišemo. Ali, razlog postoji.

Stojković je u prethodnim sezonama bio u nešto slabijoj formi nego što smo od njega navikli. Sećamo se svi onog kiksa u Hagu, kada je praktično (uz mlađanog Pavlovića) bivši reprezentativni čuvar mreže bio glavni krivac za tragično ispadanje Partizana iz grupne faze Lige Evrope.

Međutim, sada brani kao preporođen. Mnogi se pitaju zbog čega je to tako, a odgovor leži u nečemu više nego očiglednom. Proteklih sezona, Stojković je vidno imao više kilograma nego do tada.

Čak i za one neupućene u dešavanja oko Partizana, vidna je razlika ne dve prethodne i na sledećoj fotografiji sa jučerašnje utakmice.

Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto©

U jednom momentu, posebno na zimu 2019/20, upravo kada se i desila ona “haška tragedija”, on je, prema nekim informacijama koje mi posedujemo, imao preko 110 kilograma, čak i blizu 120. S obzirom na to da je visok skoro dva metra, to i nije toliko strašno za običnog čoveka, ali za golmana u poznim fudbalskim godinama – previše je.

Sada je očigledno da su nutricionisti uradili svoj deo posla, kao i to da je ozbiljno shvatio konkurenciju koju ima u vidu mladog Aleksandra Popovića, ali i trenutno povređenog Nemanje Stevanovića, pa je vidno smanjio i obim struka, ali se i u rukama i nogama vidi da se nalazi možda i na najvećem nivou fizičke spreme u poslednjih desetak godina.

Ko zna, možda ga posle ovakvih sjajnih partija i potpune transformacije koju je doživeo i njegov prezimenjak Dragan Stojković Piksi, novi selektor Srbije, bude uzeo u razmatranje za povratak među stative nacionalnog tima.

Uštinite nas, mislimo da sanjamo! Lalatović “startovao” Stojkovića posle meča – nestvarne scene! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar