NESTVARNA PRIČA

Lepa Karla (22) prošla kroz pakao: Pronašli joj neizlečivu bolest, a prava borba je tek usledila! (FOTO)

Međutim, ona je odbila da se preda i uspela je da se vrati na sportska borilišta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram

Dok njeni vršnjaci ne uspevaju da izbalansiraju fakultetske obaveze sa privatnim životom, Karla Prodan (22) uz predavanja trenira džudo i do deset puta nedeljno, a zbog stalnog stresa i pritiska, pre nekoliko godina dijagnostifikovan joj je Hašimotov sindrom.

Umor, bol u očima, nepravilan rad srca samo su neki od simptoma s kojima se ova Splićanka svakodnevno bori.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, u njenom rečniku ne postoji reč odustajanje, piše 24sata.hr. Uprkos bolesti i povredama, baš onda kad misli da više ne može, stisne još jače, a dokaz tome su i hvalevrijedne medalje koje pokazuju da je ovoj sportiskinji samo nebo granica. Mlada nada hrvatskog džuda pustila je novinare pomenutog sajta nakratko u svoj svet, koji je savršen primer one stare ‘sve se može kad se hoće’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karla Prodan (@karlaprodan)

Na grend slem turniru u Tel Avivu, Prodan je uzela bronzu pobedivši iskusnu Francuskinju Čumeo i s osvojenih 500 bodova ušla je u top 20 džudistkinja sveta u kategoriji do 78 kilograma.

“Stvarno sam zadovoljna, ovo je jedan od najbolje odrađenih turnira u seniorskoj karijeri. Mogla sam bolje protiv prve Francuskinje Posvit, ali sve su to lekcije gde naučiš kako da budeš bolja, a nakon priprema u Splitu sledi nam grend slem u Taškentu”, rekla je Prodan nakon dodele medalja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karla Prodan (@karlaprodan)

Sportisti na vrhunskom nivou često podležu povredama, a sve to dovodi do značajnog stresa. Karli je pronađena pomenuta autoimuna bolest štitne žlezde poznata kao Hašimotov sindrom, ali na kraju je ipak pokazala da ništa ne može da je spreči u tome da bude uspešna u sportu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karla Prodan (@karlaprodan)

Umor, pospanost, dekoncentracija, bezvoljnost, depresija, opadanje kose, problemi s očima, nepravilan rad srca i glavobolje neki su od simptoma Hašimotovog sindroma koji se javlja kod oko deset odsto žena i šest odsto muškaraca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karla Prodan (@karlaprodan)

“U jednom trenutku htela sam da odustanem od džuda. Imala sam nekoliko kriza kada sam prestala da treniram neko vreme. Zbog velikog stresa počela sam da imam problema sa štitnjačom, a nedugo posle pronađen mi je Hašimotov sindrom. Naravno da je s tim jako teško trenirati i ponekad želim da odustanem, ali imam divne ljude oko sebe koji me ‘guraju napred’ i pružaju mi veliku podršku”, rekla je Karla, koja i dan-danas uspeva sve da uskladi – fakultet, sport i ovo autoimuno oboljenje jedne od najvažnijih žlezda u ljudskom organizmu.

Reper preti smrću Majku Tajsonu: Gnusno mu izvređao ćerku, a onda je počeo pravi haos! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar