UBEDLJIVO

Najnovije istraživanje: SNS nikad jača, iznad “starog” cenzusa samo još jedna stranka

Kriza izazvana koronavirusom, sve u vezi sa vakcinacijom, ali i vakuum unutar opozicije učinili su da naprednjacima rejting dodatno skoči

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Aleksandar Dimitrijević/AFP/Profimedia

Da se parlamentarni izbori održavaju u nedelju, lista oko Srpske napredne stranke osvojila bi oko 60 procenata glasova, a “stari” cenzus od 5 procenata prešla bi samo još Socijalisticka partija Srbije, pokazuje najnovije istraživanje agencija Faktor plus.

Kriza izazvana koronavirusom, sve u vezi sa vakcinacijom, ali i vakuum unutar opozicije učinili su da naprednjacima rejting dodatno skoči.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vladimir Pejić, direktor agencije Faktor plus rekao je da se ne seća kada je SNS imala ovako viskok procenat podrške.

Rejting Socijalisticke partije Srbije, u blagom je padu i ta stranka bi, da se izbori održavaju u nedelju osvojila 8,3 odsto podrške. U postojećim uslovima je, kako navodi, to dobar rezultat.

Zanimljivo je da je treća po snazi još jedna stranka na vlasti – Srpski patriotski savez sa 4,3 odsto podrške, ujedno i poslednja stranka, ako se ne računaju nacionalne manjine, koja je na junskim izborima ušla u parlament.

Predsednik Vučić u do sada NEVIĐENOM IZDANJU: Retke su večeri kada se opuštam, ja sam običan čovek (FOTO) 

– Mnogi su SPAS potcenjivali pre izbora. Njihova participacija u vlasti nije se još materijalizovala kroz procente. Nisu do kraja prepoznati kao članovi vladajuće koalicije i biće zanimljivo kako će se postaviti i kako će braniti stavove koalicionih partnera – navodi Pejić.

U ovom trenutku, najjaća stranka opozicije je Dosta je bilo sa podrškom od 3,8 odsto.

– DJB nije prepoznat kao saradnik vlasti, imaju politiku koju nema ni ostatak opozicije, a ni vlast i koja je na ivici s teorijama zavere po mnogim pitanjima. Našli su svoju nišu i imaju rezultat za sada – objašnava Pejić.

Pajtić o Đilasu: Nisi uspeo da preskočiš svoju senku, za razliku od Jeremića 

Demokratska stranka Srbije i POKS u savezu imaju otprilike isto kao u prostom zbiru na izborima, ako se izuzme bojkot. Nastupaju zajednički, imaju slične politike i to bi, kako Pejić kaže, moglo da se pokaže korisnim.

– Stranku slobode i pravde, Narodnu stranku, PSG i Dveri posmatrao bih kao celinu. Rezultat koji postižu pokazuje da nisu za njih baš svi koji su protiv Aleksandra Vučića. Nisu do sada uspeli da animiraju veći broj birača. Deluje i da su Dveri odbačene, nema ih nigde, a ne bih isključio da je ovo samo njihovo zatišje pred buru – kaže Pejić.

On navodi da je “Demokratske stranke (DS) već po ko zna koji put nema u istraživanju”.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar