Situacija sa koronom u Srbiji nije idealna: Doktorka upozorava na ČUDAN TREND koji se javlja od januara

Poslednjih dana situacija sa koronom je pogoršana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Direktor KCS Milika Ašanin govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji rekao je da nam preti opasnost od opuštanja i naveo da je poslednjih dana situacija pogoršana kao i da je evidentan porast broja zaražavanja, kao i prijema u bolnicu.

– Sve je više i pacijenata sa teškom kliničkom slikom. Kada je u pitanju Infektivna klinika, poslednjih dana smo imali porast i do 170 pregleda u toku 24 časa. Imali smo povećan broj i prijema. Trenutno u kovid bolnici Batajnica imamo 435 teških pacijenata, na intenzivnoj je oko 59 i 36 je intubirano – rekao je dr Ašanin.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako kaže, problem vidimo u tome što se već više puta pokazalo kao isto.

– Radi se o okupljanju, o nepoštovanju zabrane okupljanja, koja se uvek obije građanima povećanjem zaražavanja, kao i prijema u bolnicu – rekao je dr Ašanin.

Kada je u pitanju vakcinacija u Srbiji, dr Ašanin kaže da je postignut izuzetan uspeh.

– Samo u KCS smo do sada vakcinisali 2.700 zaposlenih, a kompletno vakcinisano sa dve doze je njih oko 1.600. Mi smo vakcinisali i 1.600 građana, kao i još 600 ljudi iz raznih organizacija u državnoj upravi. Da bismo osetili sve to vezano za imunizaciju, kao i da smo dobili neki kolektivni imunitet, mora da se uradi kompletna vakcinacija – rekao je dr Ašanin.

Istakao je da građani pogrešno misle da su posle prve doze zaštićeni, dodajući da do nije potpuno i da mora da se sačeka i sa revakcinacijom.

Dr Ašanin je rekao da u Srbiji postoji veliki izbor i mogućnost građana da biraju čime će biti vakcinisani.

– Mi smo postigli izuzetan rezultat i bitno je da ne gubimo vreme i da naš Torlak hvata priključak i da ćemo se aktivno priključiti u ovaj proces pravljenja i pakovanja vakcina, da bi uskoro sami i proizvodili – rekao je dr Ašanin.

Trend još od januara

Direktor centra za anesteziologiju i reanimaciju KC Niš dr Radmilo Janković, rekao je da je ovo što se dešava trend koji se javlja još od januara, a video se u tome, kako kaže, da nisu imali pad u broju obolelih.

– Bez obzira na relativno tešku situaciju koja se produžava, zdravstveni sistem mora da se okrene ne kovid režimu, a da težište zbrinjavanja kovid pacijenata bude u kovid centrima – rekao je dr Janković.

Kako kaže, još dugo, ako ostanemo pod ovim brojkama, zdravstveni sistem će biti opterećen.

– Situacija nije bajna i jutrošnji podaci nisu ohrabrujući. Situacija se pogoršava, ne dramatično, ali brojevi rastu – rekao je dr Janković.

KRVNA GRUPA utiče na oboljevanje od koronavirusa: Doktorka Zdravković otkrila ko je NAJUGROŽENIJI



Izvor: Objektiv.rs, Pink

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar