ČUDO BOŽIJE tokom biranja patrijarha: U Hramu Svetog Save uočen simbol Svetog duha (VIDEO)

Neočekivan "gost" doleteo je prilikom izbora novog patrijarha

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Mitropolit Porfirije danas je izabran za novog, 46. patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

Srpska pravoslavna crkva je donela odluku da monah koji će apostolskim žrebom birati patrijarha bude arhimandrit Matej Ristanović iz manastira Sisojevac.

Međutim, prilikom izbora novog pratrijarha u kripti Hrama Svetog Save na Vračaru doleteo je golub, što po hrišćanskom predanju, odnosno spisima koje postoje u Novom zavetu, ima simbolično značenje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Приликом бирања патријарха у олтар Храму Светог Саве је улетео голуб ? pic.twitter.com/7ZpC1gYaf8

Naime, u Bibliji opisano je čudo koje se dogodilo prilikom krštenja Isusa Hrista na reci Jordan.

Kada se Isus Hristos pripremao da započne svoj rad na javnim službama na Zemlji, prorok Jovan Krstitelj ga je krstio na reci Jordanu i čudesni znaci Isusovog božanskog života: Sveti Duh se pojavio u obliku goluba, i glas Boga Oca je govorio sa neba.

Da podsetimo, na dan sahrane patrijarha Irineja takođe je doleteo golub, što je po hrišćanskoj simbolici Duh sveti. Slučajnost, ili ne, ostaje nam da nagađamo.

TAJNA u imenu novog patrijarha Porfirija: Početno slovo krije srpsku tradiciju



Izvor:

Komentari (5)

  1. Koji ste vi neznabožci. Nikada nijeste čitali Bibliju da vidite šta uopšte znači biranje pomoću Sjatoga Duha. "Niti pozanjete pisma niti Sile Božije". Da Sveti Duh bira patrijarha ondak bi mu se onaj plameni jezičak pojavio iznad glave ovako onoga prethodnog pokosila korona ko ništa i nikakav duh ni bog nije zaštitio. Toliko o biranju pomoću Sjatoga Duha.

    Odgovori
  2. treba da angažuju sokolare da pohvataju golubove,jer neprestano uleću kaoi u svaki veliki prostor, halu fabriku i td.

    Odgovori

Ostavite komentar