Osvanuo MURAL Marinku Madžgalju u Beogradu: Prijatelji i porodica odali počast legendarnom glumcu (VIDEO)

"Da se naš Marinko nikada ne zaboravi"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Danilo Krša

Prvi mural u Beogradu, u čast pokojnog glumca Marinka Madžgalja, osvanuo je danas nadomak Ateljea 212, čiji je Marinko bio stalni član ansambla do 2012. godine.

Brojni Marinkovi prijatelji, kolege, ali i članovi porodice, okupili su se danas ovim povodom u centru Beograda. Andrija Milošević, Ognjen Amidžić, Tihomir Tika Arsić, Marko Kon i drugi, svojim prisustvom uveličali su ovaj već bitan događaj.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Da se naš Marinko nikada ne zaboravi, kao što ga ni mi nikada ne zaboravljamo. Njegov smeh, inteligencija i harizma večno će se pamtiti”, rekao je Andrija Milošević.

Marinkova dugogodišnja prijateljica, koja je sa njim išla i u osnovnu školu, okupila je njihovo društvo i predložila im da se skupi novac za mural pokojnom glumcu. Oni su dobili dozvolu direktora Ateljea 212 i upravnika solitera da se ideja realizuje.

Ognjen Amidžić se prisetio Marinka: Kad sam čuo da je BOLESTAN, da ne može da se IZLEČI, bilo mi je teško

Pored Marinkovog lika na zidu koji je nasmejan, tu se nalaze i stihovi pesme koju je otpevao u grupi “Flamingosi”, čiji je bio član zajedno sa Amidžićem. “Fališ mi ti”, stoji u uglu murala u Vlajkovićevoj ulici, a na jednom delu zida potpisali su se svi koji su učestvovali u ovom ostvarenju. Mural posvećen Marinku nalazi se odmah pored murala posvećenih legendarnim glumcima Zoranu Radmiloviću i Bori Todoroviću.

Da podsetimo, Marinko Madžgalj preminuo je usled teške bolesti u 38. godini 26. marta 2016. godine.

M.M.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar