Misterija LJUBAVNOG TROUGLA: Josip ubio Željku, a Anja tada viđena s nožem u rukama! Preokret šokirao sve

Neverovatna priča sa krajem koji se (ne) nazire

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/StockSnap

Josip L. (57) iz Slakovaca u Hrvatskoj pušten je posle 11 meseci u zatvoru n slobodu, pošto je utvrđeno da je oslobođen za ubistvo Vinkovčanke Željke J. (45). Oslobađajuća presuda šokirala je sve nakon što je prilikom hapšenja Josip priznao ubistvo.

Županijski sud u Vukovaru oslobodio je Josipa L. optužbe za krivična dela – ubistvo Željke J. i pokušaj ubistva Anje B. (36), koja ga je ujedno teretila i za pretnje smrću. Vukovarsko tužilaštvo nije zadovoljno oslobađajućom presudom i zato su najavili da će, nakon prijema presude podneti žalbu Visokom krivičnom sudu u Hrvatskoj.

Ivan prevario pobožnu devojku sa NEVERNICOM: Kada ih je uhvatila u kolima, usledila je SUROVA osveta

Šta se dogodilo 22. marta 2020. godine?

Tada je policija primila dojavu da je u Slakovcima kod Vinkovaca žena ubijena. Dramatičan poziv poslali su iz komšijske kuće u koju je otrčala Anja B., bivša devojka muškarca koji će potom biti uhapšen, pritvoren i optužen.

Zločin se dogodio nakon duge proslave Josipovog imendana koji je bio u društvu Željke, dok je Anja, takođe prisutna, sve to gledala sa strane. U jednom trenutku pale su teške reči i došlo je do potezanja noža. Nesrećnoj Željki nije bilo spasa jer joj je nož zariven u prsa. Policija nije utvrdila ko je kriv za ovo ubistvo.

“Troje ljudi bilo je u kući. Jedno je ubijeno, dvoje su na slobodi. Tu nešto ne štima, zar ne? Ja sam oslobođen krivice. Znam da sam tek na pola bitke, ali mene su spasile nadzorne kamere koje imam na imanju i na kojima se vidi da Anja istrčava iz moje kuće s nožem u ruci i onda ga odbacuje i odlazi nekoliko kuća dalje kod osobe s kojom inače ne govorim, kako bi me prijavila za ubistvo. Nije otišla u prvu kuću, nego dalje. Došlo je pet policijskih kola. Nakon zločina moja kuća nije bila zatvorena nego je desetak dana Anja u njoj živela dok je preko advokata, jer sam bio u pritvoru, nisam izbacio. Je l’ to normalno”, pita se Josip po izlasku iz zatvora u kojem je bio 11 meseci.

Anji je teško palo kad joj je Josip rekao da će živeti sa Željkom, Foto: Facebook printscreen/Jutarnji.hr printscreen

On dodaje da su ga uhvatili kao žrtvu jer je imao 2,8 promila alkohola u mokraći i priznao je policiji da je ubio Željku.

Ja sam Željku branio od Anje koju sam do tada pokušavao danima da izbacim iz kuće. Čak sam zvao policiju da mi pomogne, ali nisu želeli da se petljaju“, kaže za Jutarnji list Josip L. tvrdeći da je policiji inicijalno priznao zločin jer se bojao njihovih batina.

Kad se otreznio, dodaje, odlučio je da u tužilaštvu ćuti. Sve do trenutka kada je imao priliku da iznese odbranu s obzirom na to da su i dokazi, kako kaže, bili na njegovoj strani, odnosno da ih nije bilo.

“Bio mi je PRVI”: Godinu dana trpela batine dečka, a kada je u šumi izvadio PIŠTOLJ – sve se preokrenulo

“Anju sam upoznao u lokalnom kafiću 2019., a Željku sam poznavao šest godina i tad je već bila kod mene, ali nije mogla da se odluči želi li živeti sa mnom ili ne. Ubrzo se kod mene uselila Anja jer nije imala gde, a ja ipak imam puno imovine i radim. Onog dana Anja je dohvatila nož s kuhinjskog ormarića nakon što sam joj rekao da pokupi svoje stvari i ode jer će Željka dalje živeti sa mnom. Ali dok sam ja stigao do nje, nož je već prošao ispod moje ruke i završio direktno u Željkinom srcu. Ne sećam se svih detalja jer sam stvarno bio pijan, ali Anja je tvrdila da sam ja u tom stanju trčao za njom nameravajući da je ubijem. A ona iz moje kuće istrčava s nožem”, konstatuje Josip.

Kad joj je otkrio da postoje kamere koje su sve snimile, Anja je promenila priču i rekla kako je videla da Josip vadi nož iz Željke i stavlja ga na sto, odakle ga ona uzima i trči napolje.

“Kaže da sam je, dok sam ubijao Željku, nju gledao ‘blago telećim pogledom’ pa je odmah znala što joj sledi. Da bi u jednom trenutku rekla u sudnici da ona mene voli, a od mene je odlazila tri puta i isto toliko puta se vraćala jer nije imala gde”, kaže Josip L., ističući da čovek sa 2,8 promila nema kapacitet za trčanje.

Na upit o zatvorskim danima, Josip otkriva da je “robija na njemu ostavila traga“.

“Nisam u zatvoru završio kao moj cimer, pravoslavni bugarski sveštenik koji je švercovao drogu, nego kao ubica. Prosudite sami kako je u toj ulozi biti iza rešetaka”, zaključio je Josip L.

Njegov advokat Emil Mitrovski kaže da je slučaj vrlo specifičan od samog početka.

“Nije bilo dokaza pa je moj klijent oslobođen. Na dršci noža nije bilo bioloških tragova prema kojima se može utvrditi identitet, a videonadzor je bio ključan te se na njemu vidi ko s nožem istrčava iz kuće. Po meni, trebalo je da oboje budu optuženi, pa neka se vidi ko je imao motiv za ubistvo. Josip je sa Željkom bio dobar i nije imao motiv, a svedokinja je imala pravni interes da tereti Josipa. Dala je iskaz pun nelogičnosti i paradoksa, koji je i promenila u sudskom delu. Znam da će uložiti žalbu, samo ne znam za šta će se uhvatiti, jer sud za dva teška krivična dela ne oslobađa olako”, smatra advokat Mitrovski.

Ljubomorna žena proveravala vernost muža preko RAČUNA u banci: Otkrio sve, pa je KAZNIO na surov način



Izvor: Objektiv.rs, Jutarnji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar