Mika Aleksić JEDVA ČEKA da iznese svoju odbranu! Njegov advokat otkrio nove detalje o slučaju silovanja

Posle Milene Radulović, Ive Ilinčić i četiri učenice koje nisu želele da im se otkriva identitet, u utorak su u Višem tužilaštvu u Beogradu saslušane još dve devojke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Milena Arsenic/011info com

Nije tačno da će odbrana predložiti da se u istrazi sasluša 200 svedoka, već je taj broj mnogo veći. Do sada se ponudilo čak 436 svedoka, koji imaju saznanja o tome šta se Aleksiću stavlja na teret i koji hoće da svedoče.

Ovo, za “Novosti”, kaže Zoran Jakovljević, advokat Miroslava Mike Aleksića, koga je do sada ukupno osam devojaka optužilo za silovanje i seksualno zlostavljanje u njegovoj školi glume “Stvar srca”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Posle Milene Radulović, Ive Ilinčić i četiri učenice koje nisu želele da im se otkriva identitet, u utorak su u Višem tužilaštvu u Beogradu saslušane još dve devojke, koje su naknadno prijavile Aleksića za seksualno zlostavljanje. Kako saznajemo, one su ispričale šta su doživljavale na Aleksićevim časovima.

Nakon njih biće saslušane i tri devojke, koje će imati status svedoka, a koje su se takođe naknadno prijavile policiji, nakon što je objavljeno da je nekadašnjeg učitelja zbog silovanja prijavila Radulovićeva. Tužilaštvo je procenilo da su i one doživljavale neprijatnosti na časovima, ali da to nije bilo te težine da bi bile oštećene.

NEĆE SVEDOČITI? Progovorio advokat Mikine supruge o njenoj umešanosti u slučaju

Aleksića zasada tereti osam devojaka, od kojih je jedna maloletna. On je ranije u tužilaštvu negirao sve optužbe navodeći da nikoga nije napastvovao. Njegov branilac kaže da mu se krše osnovna prava, jer u pritvoru uopšte ne dobija spise iz istrage i ne može da sprema odbranu, pošto ne zna šta je ko od oštećenih rekao i za šta ga optužuje:

– Aleksić jedva čeka da iznese svoju odbranu, samo da mu zdravlje to dozvoli, jer je cele prošle nedelje imao visok nivo šećera.

Mika završio na LEKOVIMA: Aleksiću se pogoršalo ZDRAVSTVENO stanje

– Sud odbrani nije dozvolio da Aleksiću u pritvor dostavimo zapisnike i dokaze koje smo dobili iz tužilaštva – kaže Jakovljević. – Obrazloženje sudije za prethodni postupak je da ne zna kako da postupi, jer o tome ništa ne piše u Zakoniku o krivičnom postupku, a predmet se vodi kao tajan.

 

Izvor: Novosti

Komentari (1)

Ostavite komentar