Strašno! Krili da je zaražen koronavirusom, izvršio samoubistvo!

Četvoro zvaničnika iz četvrti Džengkang su kažnjena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,Foto: Pixabay

Pacijent za koga se sumnjalo da je zaražen novim korona virusom COVID-19 izvršio je samoubistvo kod kuće nakon što su lokalni zvaničnici sakrili od nadređenih informaciju o njegovoj bolesti, zbog čega on nije dobio efikasno lečenje.

Kako prenosi “Dejli mejl”, četvoro zvaničnika iz četvrti Džengkang su kažnjena, a incident je u nedelju otkrila Nadzorna komisija u Vuhanu.

U saopštenju komisije se navodi da je muškarac po imenu Čeng stanovao u Aveniji Čangfeng u okrugu Ćjaokou.

Zvaničnici te opštine nisu prijavili njegov slučaj pretpostavljenima iako su znali da je možda zaražen novim korona virusom. Zbog njihove nemarnosti, lokalne vlasti nisu obezbedile “efikasnu terapiju” za Čenga, koji se kasnije obesio u svojoj kući.

Neverovatno! Japanci će lečiti koronavirus terapijom za HIV!

U izveštaju se ne navodi šta je tačno navelo Čenga na tako drastičan korak, ali se ističe da je incident veoma negativno uticao na okolinu.

Tu Jing, sekretar Komunističke partije u Džengkangu, i Vu Aijing, njegov zamenik, dobili su disciplinski ukor zbog toga što nisu prijavili Čengov slučaj, istraživač Sun Suiji ukorena je zbog toga što nije obavila dužnost kako treba, a Su Ćinping, sekretarki radnog komiteta Avenije Čengfeng naređeno je da napiše izveštaj, u kome će kritikovati sebe zbog toga što nije adekvatno nadzirala tim.

Vest je objavljena nakon što je zamenica kineskog premijera Sun Čunlan pozvala na “narodnu borbu” protiv bolesti, koja se ubrzano širi i koja je usmrtila najmanje 1.873, a zarazila više od 73.000 ljudi širom sveta.

Situacija veoma opasna: Generalni sekretar UN o koronavirusu

Ona je zatražila od zvaničnika Komunističke partije na svim nivoima da aktivno preuzmu vodeću ulogu u “situaciji sličnoj ratnom stanju” ili će “zauvek ostati na istorijskom stubu srama”.

“Mora da se radi u smenama, 24 sata dnevno. U ratnim uslovima ne sme biti dezertera, u protivnom će zauvek biti izloženi na istorijskom stubu srama”, izjavila je ona i zatražila od vlade u Vuhanu da pošalje timove u svako domaćinstvo kako bi svim članovima porodice izmerili temperaturu i blokirali izvore zaraze.

Ona je takođe zatražila obavezan karantin za četiri kategorije ljudi: potvrđene slučajeve, sumnjive slučajeve, ljude koji su u bliskom kontaktu s prethodne dve kategorije i osobe koji imaju visoku temperaturu.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar