LEKCIJA IZ HUMANOSTI: Mala Mila (7) radila da bi skupila novac za devojčicu (13) sa smetnjama u razvoju

Humanost Mile Stanković probudila se posle gledanja priloga o jednogodišnjem Oliveru Pal Gajodiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/rts

Lekciju iz humanosti svi bi mogli da nauče od sedmogodišnje Kraljevčanke Mile Stanković. Celokupnu zaradu od prodaje novogodišnjih čestitiki koje je sama pravila, poklonila je devojčici sa smetnjama u razvoju koja sa majkom živi u teškim uslovima.

Svakog dana pre i posle škole, Milica Kačarević sa ćerkom Marijom prepešači tri i po kilometra od autobuske stanice na magistralnom putu do kuće u Vitkovcu u kojoj same žive. U njoj – samo jedna soba uslovna za život, a kupatila nema.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Uskoro će biti bolje, jer su se humani ljudi javili da olakašaju život trinaestogodišnjoj devojčici sa smetnjama u razvoju i njenoj majci.

– Mnogi su se javili i odazvali, ali najviše me je iznenadila devojčica od sedam godina, Mila – kaže Milica.

Humanost Mile Stanković probudila se posle gledanja priloga o jednogodišnjem Oliveru Pal Gajodiju kome je trebao novac za lečenje retke i teške bolesti.

– I onda sam skupljala pare za njega i u međuvremenu su sakupljene. Tada je čika Nikola rekao da skupimo za Mariju – priča Mila.

Mama male humanitarke Andrijana Stanković kaže da je Mila prvo pokušavala da prodaje igračke, međutim svu decu koju je pitala, niko nije hteo da joj pomogne.

“I onda je došla na ideju da prodaje čestitke od vrata do vrata, išla je od kuće do kuće. Neko joj je davao pare, neko nije ali uglavnom ona je bila uporna i skupila je. Jedno veče ja sam joj rekla – uzmi svoj novac kupi sebi bombone, a ona je rekla: Mama ja sam te pare skupila i ne diram taj novac, daj mi ti za moje bombone”, priča Andrijana.

Još više od šest i po hiljada dinara, Mariji i Milici znači novo poznanstvo.

– Došla je i da se igra. Ona je toliko donela mojoj ćerki i paketiće i toliko je humano jedno dete da stvarno nemam reči – ističe Milica Kačarević.

Iako je tek đak prvak, Mila već sanja ozbiljne snove o lepšoj budućnosti.

– Da sam milionerka, ja bih svoj deci pomogla – poručuje Mila Stanković iz Kraljeva.

Go i pijan hoće da se bije: Pogledajte kako ludi vozač sa 4 POTERNICE divlja na Novom Beogradu (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar