Srbija saznaje rivale na Olimpijskim igrama: Marinine “ratnice” u trećem šeširu, i “orlovi” čekaju epilog

Košarkašice Srbije obezbedile su plasman na Olimpijske igre preko kvalifikacionog turnira koji je u februaru prošle godine održan u Beogradu, pa će se naći u trećem od četiri šešira, pravljenim na osnovu „renkinga“ FIBA

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: kss.rs

Žreb za košarkaške turnire na Olimpijskim igrama u Tokiju, u muškoj i ženskoj konkurenciji, održaće se u utorak 2. februara od 10.30 sati u sedištu FIBA u švajcarskom Mijeu.

Kako se navodi na sajtu Košarkaškog saveza Srbije, žreb će zbog pandemije Covida-19, biti održan iza zatvorenih vrata, uz direktan prenos na Youtube kanalu i društvenim mrežama FIBA.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U oba žreba će nacionalni timovi biti podeljeni u tri grupe sa po četiri reprezentacije, s tim što samo u jednoj mogu da budu dve evropske zemlje, dok će ostale ekipe sa istih kontinenta biti razdvojene.

Košarkašice Srbije obezbedile su plasman na Olimpijske igre preko kvalifikacionog turnira koji je u februaru prošle godine održan u Beogradu, pa će se naći u trećem od četiri šešira, pravljenim na osnovu „renkinga“ FIBA.

U prvom šeširu su SAD, Australija i Španija, u drugom Kanada, Francuska i Belgija. U trećem šeširu biće Srbija, Kina i Japan, a u četvrtom Nigerija, Portoriko i Južna Koreja.

Kada je reč o muškom turniru, reprezentacija Srbije će, ukoliko bude uspešna na predolimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu (29. jun – 4. jul), biti u drugom šeširu.

U prvom šeširu su SAD, Španija i Australija, u drugom Argentina, Francuska i pobednik kvalifikacionog turnira u Beogradu. Treći šešir činiće pobednici kvalifikacionih turnira u Kaunasu (Litvanija), Viktoriji (Kanada) i Splitu (Hrvatska). U četvrtom šeširu su Nigerija, Iran i Japan.

Pistonsi bolji u reprizi finala iz 2004, “sunce” spržilo “ratnike”, Klipersi “ohladili” Hit (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar