Slovencima su uvek drugi krivi: Ovo im nije prvi put da kukaju, setite se Vujovićevog sedmerca! (VIDEO)

Slovenci bi mogli malo da pogledaju u svoje dvorište, a ne da svaki put krive nekog drugog za neuspehe na velikim rukometnim takmičenjima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Mohamed Abd El Ghany

Novi neuspeh rukometne reprezentacije Slovenije podsetio je na stare navike kojima pribegava ovaj državni tim.

Nakon što su odigrali nerešeno 25:25 sa domaćim Egiptom na Svetskom prvenstvu, to “zmajčekima” nije bilo dovoljno za prolazak u četvrtfinale, za razliku od afričke selekcije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Informacije koje su kružile u javnosti da su Slovenci otrovani hranom u Egiptu – potekle su upravo od njih samih.

U celu priču umešala se i Svetska rukometna federacija, koja je istakla sledeće:

“IHF je zatražio od egipatskih vlasti istragu o tome je li se zaista radilo o trovanju hranom, a potom smo obavestili Sloveniju o zaključcima izveštaja Ministarstva zdravlja. Jedan slovenački igrač se prijavio u bolnicu u hotelu s tvrdnjom da ima probleme sa stomakom i prolivom. Tamo je dobio medicinsku pomoć, a nakon toga je doktoru jedan čovek iz slovenačke delegacije rekao kako 14 igrača ima slične probleme te kako probleme imaju i rukometaši drugih reprezentacija. Dodao je i kako se radi o trovanju hranom. Kada je doktor pozvao te igrače na pregled, to je odbijeno od strane lekara njihove reprezentacije. Potom je ponuđeno da se igrači koji imaju probleme prevezu u bolnicu, ali i to je odbijeno. Želimo da istaknemo kako je sva ponuđena pomoć odbijena. Nakon toga je organizovan sastanak sa svim reprezentacijama kako bi se proverile tvrdnje o sličnim problemima, ali niko ih nije prijavio. Nismo primili nijednu pritužbu na hranu od bilo kog drugog učesnika prvenstva”, navedeno je u saopštenju.

Rukometna drama kakva se retko viđa: Sedmerci rešili pobednika na meču Egipta i Danske! (VIDEO+FOTO)

Dolazimo i do možda ključnog faktora – uporednog metoda – odnosno, situacije u kojoj su rukometaši Belorusije jeli isto što i Slovenci i nisu imali nikakve probleme.

“Takođe, u reprezentaciji Belorusije koja je spornog dana delila švedski sto sa Slovenijom nije prijavljen nikakav problem. Što se tiče same utakmice, Slovenija je igrala dobro uprkos tvrdnjama da ima devet igrača s takvim problemom. Na početku drugog dela utakmice vodili su pet razlike. Na terenu nije izgledalo kao da su bolesni”, zaključak je iz IHF.

Očigledno je da se Slovenija bavi “alternativnim stvarima” onda kada im na terenu ne ide, a slično je bilo 2018. godine, kada su se žalili na suđenje i napravili mali skandal na parketu.

Tada je selektor bio Veselin Vujović, koji je bio veoma nezadovoljan nekim sudijskim odlukama na meču protiv Nemačke. I u tom susretu bilo je kobnih 25:25 u dramatičnom meču u Zagrebu u 2. kolu grupe C na Evropskom prvenstvu.

Naime, Slovenci su u poslednjoj sekundi utakmice poveli golom Janca. Nemci su krenuli da izvedu loptu, ali nisu uspeli da pogode gol, pa su Slovenci počeli da slave trijumf. Ipak, arbitri su posle prigovora selektora Nemaca Kristijana Prokopa odlučili da pogledaju snimak, a posle 10-ak minuta većanja dali su crveni karton Blagotinšeku i dosudili sedmerac “pancerima”.

Pogledajte šta je uradio Vujović, koji praktično nije želeo da dopusti da se izvede sedmerac na kraju utakmice.

Ipak, to je učinjeno, Tobijas Rajhman je pogodio i doneo bod Nemačkoj.

Kada sve saberemo i oduzmemo – Slovenci, bar kada je rukomet u pitanju, izgleda da obično traže opravdanje u drugima, a ne u sebi, što nam ova dva primera sa velikih takmičenja i pokazuju.

Slovenci raskrinkani: Žalili se na trovanje u Egiptu, a isplivao neviđen skandal!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar