KATASTROFA! Japanci otkazuju Olimpijske igre – za sve su krivi teniseri?!

Ovako nešto smo se nadali da se neće desiti, ostalo je još samo da se sačeka javna potvrda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Ako je suditi po izveštajima koji trenutno dolaze iz Japana, Olimpijskih igara u Tokiju neće biti ni ove godine, i to, naravno, zbog koronavirusa.

Naime, iako polako ceo svet počinje da se vakciniše, organizatori Igara, ali i japanske vlasti, odlučili su zajedno da ne rizikuju, pa se praktično samo čeka javna potvrda ovakvih tvrdnji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tako bar tvrdi britanski “Tajms”, koji donosi ekskluzivu. Prema pisanju renomiranog lista, vlasti u Japanu su iza zatvorenih zaključile da Olimpijske igre u Tokiju moraju da budu otkazane zbog koronavirusa, a fokus će sada postati obezbeđivanje organizacije Igara u narednom slobodnom ciklusu, dakle 2032. godine!

Prema izvorima koje “Tajms” ima u vladajućoj koaliciji u Japanu, postoji saglasnost da Olimpijske igre, koje su 2020. već pomerene za 12 meseci, jednostavno nemaju nikakvu opciju osim da propadnu, čak i pored toga što će se veliki deo sportista vakcinisati.

Sada je cilj tamošnjih vlasti da sve predstave kao neizbežnu činjenicu, kako bi se opravdalo trošenje 25 milijardi američkih dolara na organizaciju OI. Te Igre u Tokiju su u čak 75% bile finansirane od strane javnog novca i sada je potrebno spasiti obraz i lice pred japanskom javnošću.

“Tajms” kao primer gotovo nemoguće situacije u kojoj se nalazi Tokio navodi i Australijan open i sve teškoće koje je to takmičenje značajno manjeg obima imalo. Zato, zamislite šta bi se tek desilo kada bi se slilo desetine hiljada sportista iz celog sveta.

Iskreno, ovo je možda i najpametnija odluka, jer zamislite kad Japanci nešto ne mogu da organizuju. Onda je jasno da niko drugi na planeti zemaljskoj ne bi mogao!

Gnusne scene, trener skinuo gaće nasred utakmice: Zbog onoga što je uradio rigorozno je kažnjen! (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar