VELIKI HIT

NEOBIČNA priča krije se iza Cecinog hita Beograd: Zbog rata je Dino Merlin doneo OVU odluku (VIDEO)

Mnoge priče vezivale su se za nastanak ove pesme

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen/ Svetlana Ceca Raznatovic

Pesma Beograd koju je otpevala pevačica Svetlana Ceca Ražnatović veoma brzo je postala veliki hit, a napisao ju je pevač Dino Merlin.

Ceca je pesmu “Isuse” snimila pre 24 godine: OVAJ pevač zapravo je PRVI otpevao, a onda je odustao od nje

Svojevremeno se u medijima dosta pisalo o tome kako Ceca, navodno, nije platila pesmu te da je to narušilo odnose između nje i Merlina, ali je on otkrio pravu istinu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Foto: Printsceen/Youtube

“Na tu priču je odavno stavljena tačka. Ceca je otpevala pesmu Beograd koja je bila moj poklon za nju i suvišno je bilo šta pričati”, rekao je on tada za Blic.

Kako je naveo pomenuti medij, Dino je od pevačice tražio jedino da bude naveden kao autor pesme, što je ona i ispoštovala.

“Namenski je za mene uradio pesmu Zaboravi, a onda mi je rekao da ima za mene jednu prelepu pesmu koja je rađena za duet. Ali, pošto je tada bio rat i on nije mogao da peva o Beogradu, kazao mi je da samo ja imam tu specifičnu emociju i poklonio mi je tu pesmu”, rekla je Ceca na tu temu, a preneli su mediji.

Pesma Idi dok si mlad NIJE bila namenjena Ceci, već njenoj KOLEGINICI kojoj se tekst nije svideo (VIDEO)

Kako je pesma objavljena u samom jeku loših političkih odnosa između Srbije i Bosne, ali je Merlin objasnio da je ona nastala mnogo ranije, te da nije imala nikakve veze sa time.

“Nažalost, ljudi često zaborave suštinu. Ono što su svi zaboravili jeste vreme i kontekst. Tu pesmu sam napisao davne 1991. kada nisam ni slutio šta će se desiti”, ispričao je on, a preneo Blic.

OVA pesma nastala je nakon Arkanove smrti, ali Ceca je ODBILA da je peva: Na kraju je snimila ONA (VIDEO)

Naglasio je i to da se ne stidi ove pesme.

“Bilo bi licimerno da se stidim. Beograd je lepa pesma. A ta pesma nije na mojoj set listi zato što u karijeri imam 200 kompozicija i nemoguće je da ih sve izvedem, a drugo ta pesma je vrlo lepo otpevana pa nemam šta da prepravljam”, istakao je Dino Merlin.

B.K.



Izvor: Objektiv.rs, Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar