Stefan ZABORAVIO lozinku koja može da mu donese 220 MILIONA dolara! Ima još samo dva pokušaja!

Bitkoin mu je doneo bogatstvo, ali je sada u velikom problemu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
printscreen Twitter/Stefan Thomas

Zamislite da imate milione dolara u bitkoinima, a zaboravili ste šifru za pristup digitalnom novčaniku? Upravo to se desilo jednom kompjuterskom programeru, Stefanu Tomasu.

Pre tačno 10 godina, dobio je na poklon 7.002 bitkoina koji sada vrede čak 220 miliona dolara, ali je izgubio šifru za digitalni novčanik iste godine, dakle, davne 2011. Verovatno je, kao i mnogi, verovao da mu neće trebati.

Najpopularnija kriptovaluta je doživela drastičan rast na kraju 2020. godine, da bi veoma brzo dostigla rekordnu vrednost od 40.000 dolara.
Iako je u proteklih par dana njena vrednost pala, ona je i dalje na zavidnom nivou, te sada vredi više od 34.000 dolara.

Ovaj uređaj daje korisniku šansu da deset puta pogreši šifru/lozinku pre nego što enkriptuje sadržaj zauvek, što može poprilično da se obije o glavu onome ko zaboravi šifru, što se dogodilo sa Tomasom koji je istu izgubio pre nekoliko godina kada mu je nestao papirić na kojoj je ona bila ispisana.

Pokušao je osam puta da pogodi šifru, ali nijednom nije bio uspešan! To znači da su mu ostale samo još dve šanse pre nego što izgubi bogatstvo!

– Samo bih ležao u krevetu i mislio o tome. Potom bih seo za računar sa novom strategijom, koja nije upalila, te bih ponovo bio očajan – istakao je Tomas.

Tomas je rekao da ga je bitkoin privlačio zato što je ta valuta bila van kontrole bilo koje zemlje ili kompanije.

On je 2011. godine dobio 7.002 bitkoina dok je živeo u Švajcarskoj, od strane jednog od zagovornika ove kriptovalute na njenom samom početku i to nakon što je Tomas za njih napravio informativni animirani video o kriptovalutama.

Da stvari budu neverovatnije, Njujork Tajms ističe da Tomas nije jedini sa ovakvim problemom, te da podaci analitičke kompanije Čejnanalizis ukazuju da je oko dvadeset posto “izrudarenih” bitkoina izgubljeno!

Kao što to obično biva, internet je imao odlične provale, te su sugerisali momku da proba “123456”, kao i brojne druge lozinke.



Izvor: The New York Times

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar