Stefanović pričao sa srpskim mirovnjacima: Oni zaista grade jedan drugačiji ugled Srbije

Ministar odbrane naglasio da misije u svetu odlikuje složen sistem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa srpskim mirovnjacima angažovanim u multinacinalnim operacijama putem video-linka u Operativnom centru sistema odbrane, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović o obaveznom vojnom roku: Hoćemo da o tome raspravljamo ZRELO i ozbiljno u STRUČNIM krugovima

U osam multinacionalnih operacija trenutno je angažovano 274 pripadnika Vojske Srbije, u okviru pet misija Ujedinjenih nacija i tri misije Evropske unije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Ponosni smo na te ljude zato što oni zaista grade jedan drugačiji ugled Srbije u svetu. Pored misije u kojima učestvuju i samog sadržaja misije oni su i naši ambasadori i te zemlje u kojima se nalaze mogu da vide šta je srpski vojnik, šta je srpska država i kako se radi posao za naš narod, a, naravno, da pomognemo i svim drugima u očuvanju njihovog mira i bezbednosti”, istakao je ministar Stefanović.

Ministar odbrane je naglasio da te misije odlikuje složen sistem, kao i da postoji složen sistem bezbednosti koji danas okružuje mnoge od njih, dodajući da je zbog toga posebno zahvalan našim mirovnjacima zato što svoj posao rade na tako ozbiljan i odgovoran način.

“Zahvalan sam zato što su otišli u ove misije, zato što nisu razmišljali o sebi i svojoj sigurnosti već o tome kako da grade ime Vojske Srbije i kako da gradi ime naše zemlje”, istakao je ministar Stefanović.

On je dodao da Generalštab i naša država čini sve što je moguće da naši vojnici budu sigurni.

Ministar Srefanović čestitao je praznike našim mirovnjacima i poručio im da iako su njihove biološke porodice daleko, njihova velika porodica –Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane uvek misle na njih.

U prisustvu zamenika načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-majora Petra Cvetkovića, komandant nacionalnog kontingenta iz misije u Centralnoafričkoj Republici i stariji nacionalni predstavnici iz mirovnih misija u Libanu, Kipru, Kongu, misiji ATALANTA i misiji UNCO na Bliskom istoku izvestili su su ministra Stefanovića da je stanje redovno i da su svi pripadnici i Vojske Srbije koji su u angažovani u tim mirovnim misijama bezbedni.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar