Kurti: Sporazumi sklopljeni bez mog znanja

Kurti se oglasio na Fejsbuku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Youtube printscreen

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je večeras da su sporazumi Beograda i Prištine potpisani danas na bezbednosnoj konferenciji u Minhenu, kojoj prisustvuje zajedno s predsednikom Hašimom Tačijem, sklopljeni bez njegovog znanja.

“Danas su u Berlinu potpisana dva sporazuma od strane zvaničnika koje je ovlastio bivši ministar Palj Ljekaj i ceo pregovarački proces obavljen je pre stupanja na snagu naše vlade. Stoga ovi službenici nisu dobili odobrenje od nove vlade za pregovaranje ili potpisivanje sporazuma. Štaviše, ni tekst sporazuma nije objavljen u javnosti, niti je dostavljen Vladi Kosova. Objavljeni su različiti nezvanični nacrti”, naveo je Kurti u objavi na Fejsbuku.

Vučić iz Minhena: Žestoko sam branio interese Srbije u razgovoru sa Kurtijem

“Ma koliko su neophodne veze i unapređenje infrastrukturnih standarda za razvoj naših zemalja i deo evropske vizije za regionalnu saradnju i dobrosusedske odnose, ipak je vrlo važno da proces bude transparentan kao rezultat istinskih pregovora i u potpunosti u skladu sa suverenitetom i zakonima zemlje, ekonomskim prioritetima i u skladu sa obavezama proisteklim iz procesa PAP”, naveo je kosovski premijer, preneo je Kosovo onlajn.

On je dodao da se u procesu tranzicije vlade, analiziraju svi koraci preduzeti u prošlosti i od nadležnih ministarstava se traži da to tretiraju kao prioritet.



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar