“Mogu svašta da ti uradim, sutra te neće biti”: Maloletnik svedočio o vožnji kolima sa Giletom Stanišićem

Navodni saradnik kavačkog klana saslušan u Crnoj Gori

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen MUP Srbije

Radoslav Gile Stanišić, navodni saradnik kavačkog klana, saslušan je u policiji po prijavi sedamnaestogodišnjaka koji tvrdi da ga je kidnapovao i uz pretnju pištoljem tražio da mu dostavi kriptovani telefon koji je navodno imao u svom posedu.

Pored Stanišića, o okolnostima događaja, crnogorska policija saslušala je i Stefan Popović i Marka Velkovskog, piše Pobjeda.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Po naredbi suda, izvršen je i pretres kuće Stanišića.

Prema navodima prijave policiji u koji je ovaj crnogorski list imao uvid, sedamnaestogodišnji Podgoričanin sinoć se oko 17 sati telefonom dogovorio sa prijateljem Stefanom Popovićem da se vide.

Kada je izašao iz kuće, ispred ulazne kapije je bio parkiran crni “audi A8”, zatamnjenih zadnjih stakala iz kojeg je sa zadnjeg mesta izašao njegov drug S.P. a sa mesta vozača izašao je (Gile Stanišić) momak, u crvenoj jakni, smeđe kose i mršavije građe, kojeg nije poznavao lično ali je za njega znao iz javnosti.

“Tada mi je prišao Stefan i rekao “Ulazi u auto” nakon čega me je uhvatio za nadlakticu, dok mi je drugom rukom spustio glavu i ubacio me u “audi”. Momak u crvenoj jakni je celo vreme stajao iza mog druga i gledao šta se dešava, a potom seo za volan”, navodi se u izjavi koju je maloletnik dao u policiji.

Sedamnaestogodišnjak je kazao da su u automobilu pored njemu nepoznatog momka i Stefana bili njegov brat od strica M. V. i još dva mladića.

“Moj brat od strica mi je tada pokazao na momka za volanom i kazao “ovo je Gile”. Gile se okrenuo prema meni i pružio mi ruku i predstavio mi se nakon čega sam ga pozdravio rečima “dobro veče”, ispričao je sedamnaestogodišnjak.

Automobilom su se sa Mutrovine prevezli do Giletove kuće u Zagoriču.

“Dok smo se vozili Gile je zatražio da mu predam kriptovani telefon na šta sam mu odgovorio da ne znam šta je kriptovani telefon. “Nemoj da lažeš, tu ti je brat, znam da ti je kući telefon. Dobio si ga pre dva, tri dana. Prošpijali su te”. Negirao sam sve jer nisam znao o čemu se radi zbog čega mi je Gile sugerisao da se lepše ponašam”, tvrdi sedamnaestogodišnjak.

Pošto su stigli parkirali su se u garaži Giletove kuće. Svi su izašli iz automobila a Gile je ušao u kuću i vratio se sa pancirom na sebi i u levoj ruci je držao veći pištolj crne boje.

“Tada mi je rekao “ako mi ne daš noćas telefon, mogu svašta da uradim, da učinim nešto da te ne nađu, sutra te neće biti. Znam gde živiš, znam s kim se družiš, tuda te špijaju”. Sve vreme dok mi je pretio, Gile je sa udaljenosti od pola metra u ruci držao pištolj, uperen ka meni”, ispričao je sedamnaestogodišnjak.

Maloletnik je naveo da je Stanišić pretio i njegovom drugu N. V. govoreći da su njega već pokušali da ubiju ali nisu uspeli ali da će se on postarati da se to desi.

Sa pretnji po život, Stanišić se vratio na temu o kriptovanom telefonu a maloletnik mu je obećao da će mu doneti kriptovani telefon uz obećanje da neće pobeći, plašeći se za svoj život.

Stanišić je Popoviću dao pištolj sa kojim su sedamnaestogodišnjak, njegov brat od strica i Stanišić ušli u “audi A3” plave boje.

“Na putu do moje kuće nismo razgovarali. Rekao sam im da se parkiraju na poligonu u blizini kuće. Čim sam izašao iz automobila otrčao sam do kuće mog druga N. V. kome sam ispričao sve što se desilo, a potom sam pozvao policiju”, kazao je maloletnik.

Policija je ubrzo došla po sedamnaestogodišnjaka i povela ga do podgoričke zgrade policije gde je saslušan u prisustvu majke. Za vreme saslušanja, sedamnaestogodišnjak je nekoliko puta dobio poziv od druga Popovića koji ga je pitao kada će doneti telefon i da ga čekaju u kući brata od strica.

Sedamnaestogodošnjak je pred policijom tvrdio da ne zna o kom kriptovanom telefonu se radi i da ima samo jedan telefon koji koristi i koji nije kriptovan. Stanišić je odranije poznat policiji, a hapšen je zbog iznude i nasilničkog ponašanja.



Izvor: Objektiv.rs, Pobjeda

Komentari (1)

Ostavite komentar