Kako da se rešite viška mokraćne kiseline, gihta i BOLOVA u ZGLOBOVIMA

Rešite problem na prirodan način

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/cnick

Visok nivo mokraćne kiseline u krvi obično formira kristale natrijum-urata u zglobovima ako počnu da se akumuliraju, to dovodi do stanja poznatog kao giht.

U većini slučajeva kristali mokraćne kiseline pojavljuju se u zglobovima kolena, zglobova, laktova i zglobova, a posebno u zglobovima stopala, u osnovi velikog palca.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Giht je uobičajen kod sredovečnih muškaraca i žena nakon menopauze i veruje se da se javlja u porodici. Najvažniji faktor u njegovom razvoju je ishrana osobe.

Napadi gihta obično se javljaju bez upozorenja i manifestuju se bolnim bolovima u zglobovima, upalama, otocima i osetljivošću područja na dodir. Glavni uzroci gihta uključuju visok nivo mokraćne kiseline koju proizvodi jetra ili prekomerni unos hrane bogate purinima.

Naše telo pretvara purin u mokraćnu kiselinu, povećavajući njihov nivo, i na taj način doprinosi nakupljanju naslaga u zglobovima.

Foto: Freepik/shurkin_son

Saveti za uklanjanje viška soli mokraćne kiseline iz tela:

1. Voda – Pijte puno vode da biste izbacili mokraćnu kiselinu iz sistema
2. Hrana bogata vlaknima – voće, povrće, orasi i semena bogata vlaknima
3. Hrana bogata kalijumom – sirovi mlečni proizvodi, kokosova voda, bundeva, banane i kajsije pomažu u uravnotežavanju tečnosti za ublažavanje gihta

Foto: Pixabay/congerdesign

Evo nekoliko korisnih kombinacija kojima bi trebalo da pokušate lečenje od gihta:

1. 2 zelene jabuke + 6 rebara celera + ¼ kupusa + đumbir veličine palca
2. 2 šargarepe + ½ celera + 1 komorač + 1 krastavac + ¼ kriška limuna
3. 1 zelena jabuka + 1 krastavac + 1 mala gorka tikva + ¼ kriška limuna
4. 1 krastavac + 1 srednja cvekla + ¼ kriška limuna + đumbir veličine palca
5. 2 šargarepe + 1 krastavac + 8 rebara celera



Izvor: Objektiv.rs, svezazdravlje.site

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar