Novak nije stigao do nove krune: Levandovski osvojio još jednu nagradu (FOTO)

Đoković je inače trostruki pobednik ovog izbora

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/GEORG HOCHMUTH/AFP

Fudbaler Bajerna Robert Levandovski izabran je za najboljeg sportistu Evrope za 2020. godini u tradicionalnom, 63. izboru novinskih agencija, u organizaciji Poljske agencije (PAP).  Kao i svih prethodnih godina Srbiju je u glasanju 25 agencija na Starom kontinentu predstavljao Tanjug.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije stigao do nove krune, štaviše, bio je tek četvrti u ovom izboru. Levandovski je sakupio 180 bodova i za samo četiri boda bio bolji od prošlogodišnjeg laureta šampiona Formule 1 Britanca Luisa Hamiltona.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Levandovski je tek treći Poljak koji je dobio ovo priznanje, nakon atletičara Zdislava Kriškovjaka, koji je pobedio u prvom izboru 1958. i čuvene sprinterke Irene Szevinske, pobednice 1966. i 1974. godine.

Treće mesto osvojio je švedski skakač s motkom Armand Duplantis sa 169 bodova, četvrti je najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković, trostruki pobednik ovog izbora, sa 85, a odmah iza našeg tenisera na petom mestu našao se njegov ljuti rival Rafael Nadal koji je sakupio 72 boda.

U Top 10 još su slovenački biciklista Primož Roglič (64 bodova), njegov zemljak, takođe biciklista, Tadej Pogačar (52), grčki košarkaš Janis Adetokumbo (42), poljska teniserka Iga Švjontek (32) i norveška nordijska skijašica Tereza Johaug (28 bodova).

Nole je 2020. godine oborio još jedan rekord: I u ovome je najbolji od svih na svetu!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar