Izabrao sastav: Đerona odredio rukometaše na koje računa za utakmice kvalifikacija

Okupljanje je zakazano za 27. decembar

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: STARSPORT

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona skratio je spisak igrača na koje računa za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na 24 imena.

Srbija će igrati dvomeč sa Francuskom (5. januara u Zrenjaninu i 9. januara u Kreteju), a dočekaće i Grčku (13. januara u Zrenjaninu).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Čitav ovaj period redovno držimo sastanke stručnog štaba na kojima pratimo formu igrača i diskutujemo o njihovim kvalitetima. Situacija u kojoj živimo donela nam je ponovo izazove sa kojima moramo da se nosimo. Iz porodičnih razloga na ovom okupljanju bićemo bez Nemanje Zelenovića, braće Ilić i Marka Vujina. Imamo razumevanja za to. Iz tog razloga napravićemo širu grupu igrača, da imamo razne opcije, a i vidimo neke mlade igrače poput Dodića, Petrića, Popovića koji igra dobro u Čurgu. Ideja je da se kompletiramo posle Nove godine dolaskom igrača iz Vesprema (Cupara i Nenadić) koji će učestvovati na F4 Lige šampiona i izaberemo 18 igrača za utakmice sa Francuskom i Grčkom”, kaže Đirona i dodaje:

Foto/rss.org.rs

“U dogovoru sa doktorom još uvek razmišljamo kako omogućiti igračima da vide svoje familije tokom praznika. Videćemo da li je to izvodljivo. Bitno je da budemo zajedno, ovo će biti naša prva akcija i verujte, jedva čekam da radim sa igračima na treningu. Duži vremenski period razgovaramo, gledamo video materijale, ali teren je nešto drugo. Nadam se da ćemo prvi trening imati 28. decembra” objasnio je Đirona.

Na spisku su:

Golmani: Todor Jandrić (Zagreb), Vladimir Cupara (Vesprem), Dejan Milosavljev (Berlin), Milan Bomaštar (Metaloplastika).

Leva krila: Mladen Šotić (Vojvodina), Miloš Grozdanić (Koburg).

Pivoti: Mijajlo Marsenić (Berlin), Živan Pešić (Nekse), Ivan Popović (Čurgo), Vuk Milenković (Slovenj Gradec).

Desna krila: Vukašin Vorkapić (Metaloplastika), Bogdan Radivojević (Pik Seged).

Bekovi: Milan Vukovljak (Vojvodina), Ilija Abutović (Raj Neker Leven), Stefan Dodić (Metalurg), Petar Đorđić (Benfika), Lazar Kukić (Benfika), Stefan Petrić (Partizan), Aleksa Kolaković (San Rafael), Nemanja Obradović (Zagreb), Petar Nenadić (Vesprem), Milan Milić (Nant), Miloš Orbović (Motor), Jovica Nikolić (Vojvodina).

Okupljanje je zakazano za 27. decembar u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Jednoglasna odluka: Vreme je za promene, žena preuzima glavnu reč u srpskom rukometu (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar