Nije Dinamo, a nudi milion i po evra godišnje Mandžukiću: Priča se o najvećem transferu u istoriji HNL-a

Osijek ima velike ambicije u narednim godinama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/EMMANUEL DUNAND/AFP

Prema pisanju hrvatskih medija, Osijek radi na dovođenju bivšeg reprezentativca i jednog od najboljih tamošnjih napadača svih vremena, Marija Mandžukića.

Samo donedavno bilo kakav spomen na povratak Mandžukića u HNL bio bi potpuno nerealan, osim eventualno ako je u pitanju Dinamo. Verovalo se kako nema ni na vidiku nekoga ko bi mogao preuzeti finansijske razmere jednog takvog manevra, no Osijek sa skorašnjim poboljšanim kapitalom spada u taj ekskluzivni klub.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nenad Bjelica je tokom leta preuzeo klub iz rodnog grada i od tad je jasno da se u klubu na Dravi kuva nešto veliko. Ne krije se ambicija o samoj tituli prvaka, a malo je trenera sa većom motivacijom da uzmu pehar Dinamu od Bjelice.

Klub je financijski moćan, gradi se novi stadion i kamp, a sve je popraćeno rezultatskim uspehom. Osijek je glavni konkurent Dinamu za titulu, trenutno su na istom broju bodova, a Bjelica, kao trener Osijeka engleskog, odnosno menadžerskog tipa, sigurno ima uticaj i harizmu, te rezultate iza sebe da Mandžukića, u situaciji u kojoj trenutno jeste, privoli na oblačenje belo-plavog dresa.

Ako su izvori pouzdani, čeka se možda najveći povratnički transfer u istorijii HNL-a. Priča se o godišnjoj plati od milion i po eura za napadača, a s obzirom da je već šest meseci bez kluba i nekoliko je puta bio na rubu novog angažmana, ova opcija ni iz njegove perspektive ne zvuči kao loše rešenje.

Ipak, sve što je lepo kratko traje jer snove navijača Osijeka ubrzo je naprasno prekinuo Nenad Bjelica koji je ovu vest demantovao u razgovoru za Index sport. Nema sumnje da bi mu Mandžukić bio od ogromne koristi, ali Osijek nije u mogućnosti ni izbliza ponuditi Mandžukiću onakve uslove kakve on zaslužuje.

Prozvali Dinamo srpskim klubom, ali tu nije kraj: Pogledajte šta su uradili Albancu sa Maksimira!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar