Kakav ŠOK! Elez, mozak KRVAVOG biznisa, umešao prste u likvidaciju Ognjanovića i Stojanovića?

U kakva sve krivična dela je umešan uhapšeni Sarajlija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUPRS, Printscreen/Instagram

Hapšenje Darka Eleza (40), u ponedeljak u Beogradu, po poternici Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine, moglo bi da dovede do rasvetljavanja brojnih likvidacija počinjenih u regionu.

Prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da je organizovao nekoliko ubistava, da ima saznanja o mnogo više smaknuća, ali i da je imao zaštitu određenih srpskih policijskih rukovodilaca.

Elezu je u utorak određen takozvani privremeni pritvor zbog opasnosti od bekstva. BiH traži izručenje ovog Sarajlije radi vođenja krivičnog postupka i suđenja pred tamošnjih sudom zbog krivičnog dela organizovanog kriminala. On, inače, poseduje pasoše BiH i Srbije.

Foto: Youtube printscreen

U ovom trenutku Elez je i pod istragom za ubistva vlasnika svadbenog salona “Rodeo” Siniše Miličevića zvanog Tigar u maju 2018, kao i smaknuća vlasnika noćnog kluba “Sparta” Miloša Ostojića u januaru 2019. u Istočnom Sarajevu.

Foto: Printscreen

– Elez se potražuje radi procesuiranja za više teških krivičnih dela, među kojima su ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična dela počinjena od 2005. do 2009. – rekao je Grubešić.

On je dodao da se Elez potražuje i zbog istrage koja se odnosi i na dva mafijaška ubistva počinjena 2018. i 2019, kao i planiranja i pokušaje ubistava na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, zatim iznude, zastrašivanja…

Ubistvo Miše Ognjanovića

Elez je, međutim, i te kako zanimljiv i srpskoj policiji i istražnim organima. Dovodio se u vezu sa organizacijom ubistva poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, kao i da je za to, navodno, angažovao Strahinju Stojanovića i brata jednog od vođa navijača. U tom slučaju, međutim, i dalje traje predistraga.

Foto: Instagram

 

Prema istom izvoru, Elez i Stojanović su bili bliski, ali se među njima razvio i rivalitet.

– Jedan od pravaca istrage ubistva Stojanovića jeste i Elez – ističe izvor.

Ovaj Sarajlija je, inače, novembra 2017. izašao sa izdržavanja kazne zatvora iz sremskomitrovačke kaznione. Bio je osuđen na devet godina kao vođa kriminalne grupe koja je trgovala drogom i iznuđivala novac.

Posle izlaska iz KPZ Sremska Mitrovica ostao je u Srbiji. Ima firmu za transport u Batajnici, sa desetak kamiona, koja se vodi na njegovu suprugu i gde su mu pre dva dana stavljene lisice na ruke. U Srbiji je i njegov brat Davor, a njih dvojicu potražuje pravosuđe BiH zbog afere “Lutka”. U ovom slučaju Elez i ostali optuženi su za najteža dela organizovanog kriminala, između ostalog za pet ubistava, tri pokušaja ubistva i četiri razbojničke pljačke.

– Elez je imao “jaka leđa” sve vreme boravka u zatvoru – kaže sagovornik.

– Navodno, naklonost je zaslužio time što je bio spreman da ispriča svoja saznanja o dešavanjima na ulici i da “ocinkari” ne samo konkurenciju već i drugove.

U Višem sudu u Beogradu, 23. decembra 2015, Elez je drugi put oslobođen optužbe da je naredio ubistvo kuma Đorđa Ždrala u Istočnom Sarajevu 6. oktobra 2006. ispred kafića “Sport”.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar