Neuropsihijatar svedočio o stanju ŽRTVE Malčanskog berberina, majka poručila: “Ona više nije isto dete”

Održan glavni pretres na suđenju Ninoslavu Jovanoviću (48)

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube

Saslušanjem neuropsihijatra koji je veštačio žrtvu, danas je pred Višim sudom u Nišu nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću (48) iz sela Malče optuženom za otmicu i svirepo zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice, piše Telegraf.

Odlaže se suđenje Malčanskom berberinu: Optužen za SVIREPO zlostavljanje devojčice

Današnji glavni pretres je održan, ispitan je predstavnik komisije Klinike za mentalno zdravlje u Nišu, koja je obavila psihijatrijsko veštačenje maloletne oštećene. Dokazni postupak je u toku, sledeći glavni pretres je zakazan za 28.12. 2020. godine“, saopštila je Irena Gušić, portparol Višeg suda u Nišu.

S obzirom na to da je suđenje zatvoreno za javnost radi zaštite interesa maloletnice, nije poznata sadržina nalaza i mišljenja veštaka.

Današnjem suđenju nisu prisustvovali ni roditelji žrtve jer su u izolaciji zbog koronavirusa.

Međutim, kako je nedavno za ovaj portal izjavila Aleksandra Karimanović, detetova majka, evidentno je da je njeno psihičko stanje narušeno zbog preživljene traume.

Novi detalji UŽASA: Otac monstrum iz Zrenjanina iskopirao je Malčanskog berberina u jednoj stvari!

Ona više nije isto dete, povređena je psihički…. Imam razumevanja za nju i kada je neraspoložena i kada ćuti… Želi često da bude sama, žao mi je što nema svoju sobu kako bi mogla da to ostvari. Muče je sećanja na ono što je preživela a posebno su joj teški dani pred suđenje. I ona želi da se sve ovo završi, mislim da će tek tada početi da se oporavlja“, kazala je Aleksandra.

Jovanović je dvanaestogodišnjakinju oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu na putu do škole. Spašena je 29. decembra ali je manijak izmicao progoniteljima do 5. januara ove godine kada je uhapšen na groblju u rodnom selu.

Krivični postupak protiv Malčanskog berberina, tako nazvanog zbog navike da svoje žrtve šiša pre nego što ih napadne, započeo je 29. maja ove godine pred Višim sudom u Nišu.

Malčanski berberin se ugojio 15 kilograma, stalno traži REPETE: Otkriveno kako provodi vreme u zatvoru

On je tada zatražio izuzeće zamenika Višeg javnog tužioca i požalio se da nije upoznat sa sadržinom psihijatrijskog veštačenja, zbog čega je pripremno ročište odloženo.

Prilikom ponovnog pojavljivanja pred sudom, Jovanović je doveo u pitanje neuropsihijatrijsko veštačenje, odnosno tvrdio je da je zločin počinio u neuračunljivom stanju. Zbog toga su u nastavku suđenja neposredno ispitani i neuropsihijatri ali i psiholog koji se bavio strukturom ličnosti optuženog.

U daljem toku postupka iskaz su dali lekari niškog Kliničkog centra koji su zdravstveno zbrinuli devojčicu nakon što je spašena iz ruku otmičara.

Svedočila je maloletnica i detaljno opisala golgotu koju je prošla dok je bila u rukama manijaka. Izjašnjavali su se i lekari iz Zavoda za sudsku medicinu koji su veštačili povrede devojčice ali i biološke tragove koji terete Jovanovića.

Zbog svireposti zločina i činjenice da je iza rešetaka zbog istovrsnih krivičnih dela proveo 22 godine, Malčanski berberin bi mogao da prvi u Srbiji bude osuđen na kaznu doživotnog zatvora.



Izvor: Telegraf

Komentari (1)

  1. Ona vise nije dete, a kamoli isto ! Njeno detinjstvo je naglo prekinuto a ceo zivot unisten... ako ne investira 10 godina u psihoterapiju.... sto bi joj bio jedini spas da dusu izvuce iz situacije u kojoj je ostala zarobljena ! Nadam se da ce neko iskreno imati zelju i investirati vrme da ovoj devojcici pomogne !

    Odgovori

Ostavite komentar